Midtstopperplassen har vært en prioritert posisjon hos Vålerenga når klubben skal bygge laget inn mot 2023-sesongen. Sigurd Rosted (28) har i lang tid vært klubbens prioritet, men midtstopperen ser nå ut til å være på vei videre til en annen klubb. Brøndby er nå i samtaler med MLS-klubben Toronto om en overgang for Rosted, etter det Nettavisen erfarer.

Det gjør at VIF har gått videre med andre konkrete navn og presentert et offisielt bud på Bodø/Glimts Isak Helstad Amundsen. TV 2 meldte først om det avslåtte budet mandag. Etter det Nettavisen erfarer vurderer Oslo-klubben nå et nytt konkret fremstøt på Amundsen i løpet av nær fremtid.

– Det er selvfølgelig positivt å bli lagt merke til. Ut over det er det ikke så mye mer å si, sier Helstad Amundsen selv om interessen.

Spilleren selv er ikke avvisende til en overgang etter det Nettavisen forstår, men det er ikke dermed sagt at Glimt ønsker å selge den talentfulle stopperen selv om de for øyeblikket har mange sentrale forsvarsspillere i troppen. Amundsen bedyrer også at han ikke har hatt noen dype samtaler om temaet med Glimt.

Etter en god periode tidligere i 2022 ble det lite spilletid mot tampen av sesongen.

– Jeg skulle gjerne spilt mer enn jeg gjorde. Det er ikke så mye å få gjort med det. Det er trenernes privilegium å ta ut laget til enhver tid, erkjenner den robuste stopperen.

23-åringen er fortsatt en del av Glimt-troppen og forholder seg til det. Vi skal ikke lenger tilbake enn til i fjor sommer, hvor Helstad Amundsen forlenget avtalen sin ytterligere med Glimt. Da forlenget egen kontrakt til å gjelde fram til sommeren 2025.

– Torsdag har vi kamp mot Junkeren. Lørdag reiser vi på treningsleir til Spania. Der er mitt fokus nå, sier Glimt-spilleren.

Glimt er i ferd med å selge Marius Høibråten til Japan, og allerede er Odin Bjørtuft klar som hans erstatter fra Odd.

– Hva tenker du om egen situasjon i den konteksten?

– Det er akkurat sånn det skal være i en toppklubb som Glimt. Treningsgruppa her er vanvittig bra, og den gir alle muligheten til å ta ytterligere steg som fotballspiller, påpeker mannen som angivelig står meget høyt på ønskelista til Dag-Eilev Fagermo og Vålerenga.

Jakter flere spillere

Sportssjef Joacim Jonsson har ikke vært tilgjengelig for en kommentar til saken. Han er opptatt med Vålerengas jakt på forsterkninger på det nåværende tidspunkt og befinner seg for øyeblikket på en reise i Afrika der han finsikter potensielle nyrekrutteringer til Oslo-klubben.

Amundsen ser per dags dato ikke ut til å bli et førstevalg i midtforsvaret til Glimt i 2023. Marius Lode, Brede Moe og Odin Bjørtuft kan fort være foran Amundsen i køen på Aspmyra. I tillegg har de danske Japhet Sery Larsen i troppen.

I tillegg til forsøket på å kjøpe fri Helstad Amundsen – en oppgave som kan vise seg å ikke bli enkel – har Vålerenga også sett seg ut spillere lenger fram på banen.

Nylig har de henvendt seg til Sandefjord med bud på poengspilleren Mohamed Ofkir, får Nettavisen opplyst.

Angrepsspilleren viste gode takter i hvalfangerbyen forrige sesong og VIF forsøker nå å sikre seg 26-åringen. Det skal også være utenlandsk interesse for Ofkir, i tillegg krever Sandefjord godt betalt for å i det hele tatt vurdere å slippe en av sine viktigste spillere.

Ofkir har ikke besvart Nettavisens henvendelser de siste dagene, men uttalte nylig til VG at han ønsker seg videre i karrieren.

– Jeg ønsker nye utfordringer. Målet med overgangen til Sandefjord i fjor var å spille og få ut potensialet mitt. Jeg føler det nå er riktig tid å utfordre meg sportslig. Det er interesse både uten- og innenlands, sier Ofkir til avisen.

Han sier videre at det er interesse fra flere steder, og er tydelig på at han vil videre.

– Jeg vil vekk fra Sandefjord. Jeg føler at jeg har gjort mitt.

Vålerenga befinner seg for øyeblikket på treningsleir på Gran Canaria og trener Dag-Eilev Fagermo har ikke vært tilgjengelig for en kommentar til saken. Enn så lenge er Omar Bully Drammeh den eneste nye spilleren som har kommet inn hos Vålerenga og for hver dag som går begynner utålmodigheten å bre seg etter å få inn flere etablerte navn.

Jobber for salg

Tidligere i vinter solgte Vålerenga midtbanespiller Tobias Christensen til ungarske MOL Fehervar for rundt ni millioner kroner. Samtidig jobber VIF fortsatt intenst med å realisere et salg av Osame Sahraoui i løpet av dette vinduet.

21-åringen har kontrakt ut året og har ikke ønsket å signere en forlengelse med Oslo-klubbene etter at det ikke ble noen overgang til tyrkiske Galatasaray på tampen av sommervinduet 2022.

For å realisere verdien og henge med økonomisk mot resten av de norske toppklubbene håper VIF å kunne selge den offensive midtbanespilleren i løpet av få uker.