RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vålerenga jakter på gull

Foto: Lien, Kyrre (Scanpix)
Sist oppdatert:
Og må derfor vinne i Stavanger. Sjekk lørdagens tippetips.

En lørdagskupong med høy vanskelighetsgrad som alltid med kamper fra Premier League og Championship, i tillegg til det svært interessante Tippeligaoppgjøret mellom Viking og Vålerenga. Her er våre vurderinger:

Les også:
V75 Bjerke: Sportspills travekspert tror på Duen
Tippeligaen: Full oversikt over skader og karantener
Oddstips 1: Vi tror på de norske lagene
Oddstips 2: Vi tror på nedtur for Daniel Braaten
Hete tips: Lesernes oddstips lørdag

Kamp 1 Viking - Vålerenga
Seks poeng opp til Tromsø på bronseplass for Viking når sju serierunder gjenstår, og skal Stavanger-laget ha mulighet på medaljer må de begynne å vinne fotballkamper igjen. Fem uavgjorte kamper på rappen, har gitt magre fem poeng. Gode prestasjoner i Bergen (3-3) og Trondheim (1-1) i de to siste kampene (begge borte). Flere spillere har slitt med sykdom den siste uken, og det er knyttet en viss usikkerhet til om Vidar Nisja og Andre Danielsen blir kampklare, men de spiller trolig begge. Martin Fillo returnerer etter karantene. Godtgående Vålerenga har sju poeng opp til serieleder Rosenborg og løpet er ikke kjørt i gullkampen. Bojan Zajic må sone karantene etter sitt røde kort sist. Har vunnet tre av de fire siste oppgjørene i Stavanger, men har samtidig plundret på bortebane i det siste (1-0-2) og kun tre poeng er egentlig godt nok i kampen om et eventuelt gull. Svært åpen kamp dette og vi helgarderer, og setter en opplagt U i utgang.

Vil du ha premiegaranti på Tippekupongen? Prøv TippStation!

Kamp 2 Sunderland - Arsenal
Brukbar åpning av Sunderland med 1-2-1 på de fire første kampene, og seieren kom altså hjemme mot Manchester City (straffemål av Bent på overtid og 1-0 seier). Midtbanespiller Lee Cattermole har prestert å bli utvist to ganger allerede (mot Birmingham i åpningskampen og sist mot Wigan). Begge utvisningene har kommet i første omgang og ved begge anledninger har Sunderland ledet, så det er sannsynlig at Sunderland kunne hatt ni poeng dersom Cattermole hadde holdt hodet kaldt. Han er følgelig suspendert i dag. Ellers er det lite problemer for Sunderland, som garantert vil bli sterke hjemme på Stadium of Light. Spissparet Asamoah Gyan og Darren Bent kan bli en hit denne sesongen. Arsenal feide over portugisiske Braga i Champions League og vant 6-0. Har hatt en glimrende start på sesongen, til tross for store skadeproblemer Men Arsene Wenger har plenty med solide spillere i stallen sin, selv om han må unnvære spillere som Walcott, van Persie, Bendtner, Diaby, Vermaelen og Ramsey. Sunderland vant dette oppgjøret i fjor, og vi tror Sunderland kan ryste Arsenal igjen. U blir vårt utgangstips.

Bli nettspiller hos Norsk Tipping! Bestill gratis kortleser her.

Kamp 3 Tottenham - Wolverhampton
Sist Tottenham spilte ligakamp etter en Champions League-kamp røk laget 0-1 hjemme for Wigan. Tottenham gjorde en bra figur borte mot Werder Bremen tirsdag, men Harry Redknapp har skadeproblemer i mannskapet sitt. Defoe, Gomez og Dawson er definitivt ute, og trolig spiller heller ikke King, van der Vaart og Modric. Uansett så er det en bra ellever Tottenham sender utpå. Trolig lagoppstilling: Cudicini; Corluka, Kaboul, Gallas, Assou-Ekotto; Lennon, Jenas, Huddlestone, Bale; Keane, Crouch. Wolverhampton var ved siden av Manchester United det eneste laget som tok seks poeng mot Tottenham i innbyrdes oppgjør sist sesong. 1-2-1 på de fire første seriekampene og Wolves hadde Fulham i kne sist, men røk tilslutt 2-1. Har spilt bra i åpningen av sesongen, og viktige Steven Fletcher er trolig tilbake. Vi setter uansett en H i utgang.

Kamp 4 Blackburn - Fulham
1-1-2 på de fire første seriekampene for hjemmelaget,men mot tildels tøff motstand. Knallsterkt bortepoeng mot Manchester City sist lørdag og manager Sam Allardyce har ved siden av usikkerhet rundt midtstopper Ryan Nelsen en full tropp å velge fra. Sterke 10-6-3 på hjemmebane i fjor, og blir garantert gode på hjemmebane også i år. 4-1-0 på fem siste innbyrdes mot Fulham. Bobby Zamora blir ute i flere måneder etter skaden han pådro seg sist helg mot Wolves, og det er naturligvis et voldsomt tilbakeslag for London-klubben. Kamara, Johnson og Senderos er fortsatt ute og det er over ett år siden sist Fulham vant borte i Premier League. Vi tror sterkt på Blackburn i ettermiddag og setter sikker H i kamp 4.

Kamp 5 Aston Villa - Bolton
Vår venn John Carew er friskmeldt til ettermiddagens oppgjør på Villa Park og og i tillegg er gode Stephen Ireland klar igjen. Det innebærer tilnærmet fullt mannskap for manager Kevin MacDonald i sin siste match som vikarierende Villa-sjef før Gerard Houllier kommer. To hjemmekamper og to seire for Villa hittill, mens begge bortekampene er tapt (blackouten mot Newcastle 0-6 og sist mandag 1-2 mot Stoke). Villa burde avgjort mot Stoke etter lenge å ha ledet 1-0, og vi tror Aston Villa er på tur formmessig. Keeper Jaaskelainen og meget viktige Gary Cahill er suspendert for Bolton, og samtidig er det usikkert om Kevin Davies rekker kampen. Det lukter Villa av dette og ny sikker H i kamp 5.

Nå kan du tippe på Android-telefoner

Kamp 6 Everton - Newcastle
Ingen imponerende sesongåpning av betrodde Everton. Men oppsiktsvekkende nok scoret Everton to mål på overtid hjemme mot Manchester United sist lørdag og hentet hjem et uhyre viktig poeng (3-3). Everton har slitt voldsomt med målproduksjonen til nå, og doblet altså antall scorede mål til fire, etter overtidsmålene til Cahill og Arteta. Kun to poeng etter fire spilte matcher er svært skuffende for David Moyes mannskap, og nå er det på tide med trepoengere. Rodwell og Saha er ute for hjemmelaget, men svært viktige Yakubu er frisk igjen og starter i ettermiddag. Newcastle åpnet med 0-3 tap på Old Trafford, for så å knuse Aston Villa 6-0 hjemme. Deretter 1-1 borte mot Wolves, og meget skuffende 0-2 hjemme mot Blackpool. Det er ikke lett å lese de resultatene. Uansett blir det nok på hjemmebane Newcastle må ta brorparten av poengene. Mannskapsmessig ser det bra ut, men det blir trolig tøft å hente poeng på Goodison Park.

Kamp 7 West Bromwich - Birmingham
Lokaloppgjør og helgardering. Selv om Birmingham er best av disse to, kompenserer hjemmebanefordelen som alltid mye i slike oppgjør. Typisk nok 1-1-1 i de tre siste tilsvarende oppgjørene i Premier League. Den gamle Brann-helten Paul Scharner gjorde en sterk debut for hjemmelaget sist helg og nykommer Odemwingie fortsetter å imponere. Nysigneringene Hleb og Beausejor aspirerer til startplass for Birmingham og manager Alex McLeish har etterhvert mange valgmuligheter. U.

Kamp 8 Leicester - Queens Park Rangers
Leicester innfridde som et våre oddspill hjemme mot Cardiff tirsdag og er endelig på rett vei. HAr et mannskap som er mer enn godt nok til å kjempe i toppen og får nok et topplag å bryne seg på hjemme på Filbert Street i ettermiddag når lederlaget Queens Park Rangers kommer på besøk. Manager Paulo Sousa kjører uforandret mannskap og det gjør trolig også QPR. Bunnsolide 5-1-0 for Nigel Warnock's QPR til nå, vi har en følelse av at det første tapet kan komme i ettermiddag og setter H i utgang.

Kamp 9 Ipswich - Cardiff
Er Ipswich på retur? Heldige som klarte 0-0 borte mot Portsmouth sist lørdag og stygge 0-3 hjemme for QPR tirsdag kan jo tyde på det. Ingen nye skader siden sist og manager Roy Keane legger trolig om til 4-4-2 i ettermiddag for å få fart på laget igjen, spesielt offensivt. Cardiff tapte (som ventet) borte mot Leicester tirsdag. Meget viktige Craig Bellamy og Jay Bothroyd spilte ikke da, og er i tvilsomme også i ettermiddag. Gode Seyi Olofinjana måtte også melde pass tirsdag, og Drinkwater og Chopra er fortsatt ute. Manager Dave Jones var uten fem av sine beste menn tirsdag, og får trolig kun en eller to av dem tilbake i ettermiddag. Vidåpen kamp dette og det må nesten bli U i utgang.

Nå kan du tippe på Android-telefoner

Kamp 10 Millwall - Watford
Enda en vrien match, selv om det ligner en hjemmeseier. Nyopprykkede Millwall har åpnet veldig positivt med 3-2-1 og elleve poeng. Hjemme er sifrene 4-0 mot Hull, 3-1 mot Coventry og tirsdag 0-0 mot Reading. Viktige Liam Trotter returnerer etter skade. Bra sesongstart også av Watford med 2-3-1 og borte er tallene sterke 2-1-0 og seneste tirsdag tok laget en sterk 2-0 seier borte mot Bristol City. Spissene Sordell og Graham leverer varene og gode spisser gir poeng. Naturlig H i utgang, men Watford har vært sterke borte til nå.

Kamp 11 Preston - Norwich
Tung start for Preston med 1-0-5 og bunnstrid, men i ettermiddag er flere spillere ventet tilbake etter skade og nye Iain Hume får trolig sin debut. Norwich har åpnet brukbart med 3-1-2 og dette ser svært åpent. Helgardering.

Kamp 12 Crystal Palace - Burnley
Innleide James Vaughan kan vise seg som et ordentlig kupp for hjemmelaget. Hattrick mot Portsmouth i debutkampen tirsdag og en svært viktig seier for Palace. Gode Zaha er ventet tilbake. Intet oppsiktsvekkende nytt med Burnley. Tre strake hjemmeseire og ett fattig poeng borte på tre spilte. Som normalt med andre ord. Chris Iwelumo har enda en gang vist at han duger i Championship, etter å ha mislykkes i Premier League for Wolverhampton. Iwelumo måtte gi seg etter 60 minutter mot Middlesbrough tirsdag, men er trolig klar i ettermiddag. Naturlig H i utgang med tanke på Burnleys svært fraværende bortemeritter.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 486-rekker

96-rekker

Tipping Lørdag, frist: 18.09.2010 15:55
1. Viking - Vålerenga H U
2. Sunderland - Arsenal U B
3. Tottenham - Wolverhampton H U
4. Blackburn - Fulham H
5. Aston Villa - Bolton H
6. Everton - Newcastle H
7. West Bromwich - Birmingham U
8. Leicester - Queens Park Ran H
9. Ipswich - Cardiff H U
10. Millwall - Watford H
11. Preston - Norwich H U B
12. Crystal Palace - Burnley H U

486-rekker

Tipping Lørdag, frist: 18.09.2010 15:55
1. Viking - Vålerenga H U B
2. Sunderland - Arsenal H U B
3. Tottenham - Wolverhampton H U
4. Blackburn - Fulham H
5. Aston Villa - Bolton H
6. Everton - Newcastle H
7. West Bromwich - Birmingham U
8. Leicester - Queens Park Ran H
9. Ipswich - Cardiff H U B
10. Millwall - Watford H
11. Preston - Norwich H U B
12. Crystal Palace - Burnley H U B

Her finner du dagens langoddsprogram


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere