INTLITY ARENA (Nettavisen): Vålerenga fikk sin revansje hjemme mot Lillestrøm i søndagens 3-1-seier i Oslo. Lillestrøm vant det motsatte oppgjøret i vår da Dag-Eilev Fagermos mannskap var inne i en svært tung periode.

Mye har forandret seg siden den gang. Søndagens seier mot Lillestrøm var Vålerengas åttende seier på de ni siste kampene.

Etter kampen var det naturlig nok stor glede å spore hos VIF-spillerne.

Blant dem som var svært fornøyd er Vålerengas midtbanejuvel Thiago Holm.

- Vi spiller en voksen fotballkamp. Så har vi en liten magiker på venstresiden som avgjør kampen for oss. Det er deilig at målpoengene endelig sitter for han. Det har manglet litt foran mål, men nå har det løsnet og det er fantastisk, sier han til Nettavisen.

Thiago Holm snakker naturligvis om to år eldre Osame Sahraoui som ble kampens store spiller med to scoringer og en målgivende pasning mot de gul-svarte søndag kveld.

Les også: Eksperten måpte over det han fikk se: – Ren og skjær fotballporno

- Tragisk i det høye presset

Om VIFs yngste midtbanejuvel var imponert over lagkameraten, var han derimot mindre imponert over søndagens motstander. Thiago Holm merket seg tidlig i kampen at det var lite rom å boltre seg i mot heltente LSK-spillere, men etter kort tid synes han Oslo-laget håndterte klimaet i kampen godt.

Han synes kampbildet endret seg etter noen intense åpningsminutter og sender et stikk til LSK-laget for måten de forsvarte seg på mot tekniske VIF-spillere.

- Man ser at vi klarer å spille rundt dem og de er helt tragisk i det høye presset. Vi vinner på at de ikke får presset oss, vi spiller av presset deres hver gang i en periode, de er svake der og alt for smale med lave og brede backer, analyserer 19-åringen overfor Nettavisen.

Thiago Holm mener kampen utviklet seg inn i et spor som Vålerenga egentlig ønsket.

- Det er sånn vi ønsker å spille og når de velger å presse sånn så spiller vi dem av hver gang. De forstår ikke det, sier han videre.

Får svar av LSK-treneren

LSK-trener Geir Bakke synes laget hans hadde en god inngang til kampen, men er klar på at Vålerenga etter hvert fikk ha ballen i overkant mye i den første omgangen.

- Ok, er Bakkes korte svar til Nettavisen når han blir konfrontert med Vålerenga-spillerens uttalelser.

- Jeg opplevde ikke at vi hadde noe høyt press i dag. Jeg skjønner at han sier vi hadde et dårlig høyt press hvis vi ikke var i høyt press. Det var ikke meningen at vi skulle være det. Vi skulle ligge lavere i banen, sier Bakke videre.

LSK-sjefen mener man ikke alltid kan gardere seg mot gode enkeltspillere.

- At Sahraoui kommer for mye på ball og er så god som han er er det ikke alltid man kan ta høyde for. De skaper fire målsjanser og scorer tre. Målene vi slipper inn er altfor enkle, konkluderer LSK-treneren videre.

Les også: I harnisk etter Ødegaard-situasjon: – For noe dritt!

- Vi får en god del gode brudd, men går for raskt i lengderetningen. Det er ekstra tungt når de scorer like før pause etter at vi hadde en fin periode, oppsummerer Bakke.

Strandberg: - En fortjent seier

For den hjemvendte veteranen Stefan Strandberg var det hans første møte med LSK siden han signerte for Vålerenga i sommer. Midtstopperen var brukbart fornøyd med det laget viste.

- Vi spiller en bra kamp, ikke en fantastisk kamp. Det er godt nok til å vinne. Vi bruker ballen nok og er et bedre fotballag når ballen brukes. Jeg synes det er en fortjent seier, sier Strandberg til Nettavisen.

Han trekker på smilebåndet når han hører Thiago Holm sine ord etter oppgjøret.

- Jeg tenker at Odin er ung og jeg husker hvordan det var å være ung. Får vi ballen til å flyte så spiller vi av presset deres ofte, men vi har fortsatt masse å gå på, sier Strandberg med et smil.

32-åringen er likevel helt tydelig på at VIF har mye å utvikle fremover.

- Det er en periode der på et kvarter der vi er direkte svake og vi må analysere utfra at vi møter topp-topp motstand. Møter vi gode lag da så blir vi straffet. Heldigvis var det godt nok i dag, avslutter Strandberg.

Med søndagens seier er Vålerenga nå fem poeng bak Lillestrøm etter 21 serierunder. Lagene ligger på henholdsvis femte og tredjeplass i Eliteserien.