Vålerenga kan ende opp i fangedrakter

Foto: Simen Lønning/Nettavisen /Innfelt: vif-fotball.no

Lar supporterne velge drakt.

28.01.13 09:42

Vålerenga har bestemt seg for at supporterne selv skal få velge hvilken tredjedrakt klubben skal ikle seg i jubileumsåret for klubbens 100-årsfeiring.

I bortekamper mot Tromsø, Haugesund og Sandnes Ulf kan ikke klubben bruke hverken hjemme- eller bortedraktene sine, og må derfor stille med et tredje alternativ.

Nå har klubben sendt ut tre forslag til hvordan drakten skal se ut.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: vif-fotball.no

- Tredjedrakten skal skille seg totalt fra hjemme- og bortedrakta, og basisfargene kan ikke være blått, rødt og hvitt som Vålerenga har i sine normale drakter. Det åpner for å være litt kreativ, og vi synes alle forslagene vi har fått er gode og spennende alternativer, sier Niklas brajic, Sports Marketing Manager i Adidas, til Vålerengas hjemmeside.

Grønn stripe
Forslag nummer to er designet av Klanen, mens Aleksander Schau og Thomas Aune fra FC Football har designet det siste forslaget.

Klanens forslag er drakten i midten. Svart med tynne, grønne striper. De grønne stripene skal fremheve klubbens orginalfarge fra da klubben ble stiftet.

- Klubben er 100 år, så tilbake til basisen. Grønt, sier Kjell Grønningen fra Klanen. Christian Kjellsen er den andre designeren, til VIF TV.

FC Football har på sin side valgt en burgunder drakt med en grønn stripe.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Mot rasisme
Det første forslaget er kanskje det som vekker mest oppmerksomhet. Midtstopper André Muri har på vegne av spillergruppen kommet med et forslag om å bruke fangedrakter.

Muris design er svarte og hvite striper med gullbelagt krage. Ikke så ulik Juventus og Newcastle sine drakter. Veldig lik den Vålerenga brukte i Royal League i 2005.

Den gang brukte de draktene for å markere sin motstand mot rasisme.

Nå kan vi altså få se den svarte og hvite drakta tilbake.

- Det var vrient å lage drakten, da jeg måtte velge bort mye, også har vi en del motstanderer vi ikke vil være inspirert av, sier André Muri til VIF TV.

- Det ble noen morsomme kombinasjoner, men jeg synes det ble et helt ok resultat, legger han til.

Drakten kan få sin premiere allerede 17. april i første runde i cupen, alternativt i syvende serierunde når Vålerenga møter Sandnes Ulf på bortebane i starten av mai.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.