Gå til sidens hovedinnhold

Vålerenga kjøper toppspiss

Tor Henning Hamre har signert en 3-års kontrakt med Vålerenga. Tidligere i dag ble det også klart at Per Egil Swift er klar for klubben.

Hamre ble toppscorer i estlandske Flora Tallin i fjor med svimlende 39 mål. Han er en del av en bytteavtale med Kristen Viikmae som har vært leid ut til den estlandske klubben siden sommeren 2003.

Vålerenga betaler 1,4 millioner kroner for Hamre, i tillegg til Viikmäe. Flora Tallin får også 35 prosent av et eventuelt videresalg.

- Jeg ser veldig fram til å spille for Vålerenga. Det har vært flere aktuelle klubber, men Vålerenga er en fantastisk klubb, så jeg er veldig glad for å få sjansen her, sier Hamre til TV 2 Nettavisen.

Han frykter ikke presset som følger med treårskontrakten. Vålerenga har jaktet på en skikkelig målscorer i flere år - og nå håper både klubben og fansen at Hamre er svaret.

- Når du kommer til en klubb som Vålerenga, er det alltid press. Jeg er bare glad for at ting er avklart. Jeg lover å gjøre mitt beste, og håper jeg kan bidra til at laget gjør det bedre og bedre, sier Hamre.

Trener Kjetil Rekdal er også kjempefornøyd.

- Fra før har Ardian Gashi sagt at han velger Vålerenga, i tillegg kommer disse to, som gjør at stallen vår fylles av kompetente spillere. Dette er viktige brikker i det puslespillet vi holder på meg, sier Rekdal.

Tidligere fredag skrev TV 2 Nettavisen at Per Egil Swift også er klar for klubben.

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn