Gå til sidens hovedinnhold

Vålerenga knuser Tromsøs medaljehåp

Vi tror ikke Vålerenga taper søndagens hjemmekamp mot Tromsø.

Sportsspills meny søndag:
V64 Charlottenlund: Det blir fest i Lunden
Oddstips 1: Start med redusert mannskap i Bodø
Oddstips 2: Rosenborg får på kjeften i Molde

Dobbel V5 Bergen: Hauge slår alle rekorder
Tippeligaen: Skaderapport

Premier League: Skaderapport

Søndagens tippekupong er nesten helnorsk med fem kamper fra Tippeligaen og seks kamper fra Adeccoligaen. Kun en utenlandsk kamp er det funnet plass til og den er fra Superligaen i Danmark. Bonuspotten vokser fortsatt og er nå oppe i 2,5 millioner kroner.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

1. Molde - Rosenborg
Et utsolgt Aker Stadion og en uhyre spennende gullkamp mellom lag nummer en og to på tabellen og begge står med 52 poeng. Molde imponerte i toppoppgjøret borte mot Strømsgodset sist søndag og hadde vel fortjent alle poengene. Men Jarl Andre Storbæks utligning to minutter før slutt gjorde at det endte 1-1. Ole Gunnar Solskjær valgte å hvile nesten hele førsteelleveren til torsdagens Europa League-kamp mot rumenske Steau Bucuresti og tapte som ventet (0-2). Søndag er det et toppet Molde-lag som skal fortsette sin strålende hjemmestatistikk (12-0-1). Joshua Gatt (a) soner karantene.

Rosenborg vant uten å imponere 2-0 hjemme mot Sandnes Ulf sist helg og leder altså serien på bedre målforskjell enn Molde. Til tross for solide forsterkninger i sommer synes vi ikke det sprudler av RBK og torsdag ble det skuffende 1-2 hjemme for Metalist i Europa League. Det var ikke et fortjent tap, men Rosenborg ble hardt straffet for personlige feil. 6-5-1 på bortebane (tapet kom mot Brann for en måned siden. De tre påfølgende kampene er alle vunnet. Borek Dockal (m) soner karantene.

Lagene møttes i tilsvarende oppgjør i cupen tidligere i år, da vant hjemmelaget 4-3 etter stor dominans. Rosenborg har nok hevet seg siden dengang og står med fire strake serieseire i tilsvarende oppgjør. Søndag har vi klart mest tro på et uthvilt Molde og har ingen tro på at hjemmelaget taper. H.

2. Odd Grenland - Hønefoss
Fire serierunder før slutt har hjemmelaget seks poeng ned til Fredrikstad på kvalifiseringsplassen og mye rart skal skje om Skiens-laget havner i trøbbel. Prestasjonsmessig har det vært veldig variabelt den siste tiden og 1-3-2 på de siste seks er ikke helt egnet til å roe nervene i Skien. Viktig bortepoeng mot Lillestrøm sist helg (1-1). Hjemme i Skien har ikke Dag Eiliv Fagermos gutter bedre enn 4-4-5.

Hønefoss skal nok prise seg lykkelig for at presterte så godt i første halvdel av sesongen. De ni siste seriekampene har ikke gitt mer enn fem poeng (0-5-4). Med 32 poeng og åtte poeng ned til Fredrikstad, skal mye gå galt om laget havner i trøbbel. 0-0 hjemme mot Sogndal og Stabæk i sine to siste hjemmekamper, mens de to siste borte begge har endt med 2-3 tap. Brukbare 3-4-6 på reise.

Lagene møttes i tilsvarende oppgjør i 2010, da endte det med 1-0 til hjemmelaget. Vi ser ingen grunn til å stole på hjemmelaget her heller, Hønefoss er kapable til å ta alle poengene i Skien. HUB.

3. Sogndal - Aalesund
Det var garantert surt for Sogndal å ryke 1-2 borte mot Viking sist all den tid Vidar Nisjas seiersmål kom åtte minutter før slutt. Men all den tid Fredrikstad røk på overtid hjemme mot Brann dagen etter, var nok smilene tilbake i den idylliske bygda ved Sognefjorden. Fire kamper gjenstår og Sogndal spiller tre av disse hjemme på Fosshaugane. Sju poeng på de tre siste hjemmekampene nå og da skal det være svært gode muligheter for Sogndal til å berge plassen. Viktige Azar Karadas var tilbake sist.

Aalesund trenger neppe se nedover på tabellen etter sin snuoperasjon hjemme mot Vålerenga sist søndag med med 3-1 seier og tre poeng i den kampen, har Aalesund nå ni poeng ned til Fredrikstad under streken (et Fredrikstad-lag som har Molde og Rosenborg i sine to siste seriekamper). 7-4-2 hjemme i Ålesund og 1-5-7 på reise forteller at Kjetil Rekdals lag står med 3-11-14 på sine 28 siste borteopptredender i Tippeligaen (da er fjoråret inkludert). Har fortsatt en del spillere ute, deriblant Daniel Arnefjord.

Det endte 0-0 sist sesong på Fosshaugana og en gjentagelse av det er ikke utenkelig. Vi har liten tro på at Aalesund ta sesongens andre borteseier. H.

4. Stabæk - Viking
Etter tre strake tap fikk tabelljumbo en liten oppmuntring med 0-0 borte mot Hønefoss sist helg. Med ti poeng opp til kvalifiseringsplassen når fire serierunder gjenstår, er det ingen tvil om at løpet er kjørt for bæringene. Stusselige 2-1-10 på hjemmebane. Ingen nye spillere verken på skadelisten eller med karantene.

Det er ting som tyder på at Jonevret-effekten er over for Viking i denne omgang. 2-4-1 på de sju siste og jevnt over svake prestasjoner spillemessig. I og for seg fortjent at laget vant 2-1 over Songdal sist helg, men laget imponerte ingen. Er også litt i ingenmannsland på tabellen med sine 40 poeng. Svært moderate 3-6-4 på bortebane. Kjell Jonevret har få problemer med sitt lag.

1-1-2 på de fire siste i Bærum, men vi har en klar følelse av at hjemmelaget kan få noe her og utelukker ikke hjemmeseier. HUB.

5. Vålerenga - Tromsø
Mange såkalte eksperter hadde Vålerenga som en av de store gullfavorittene før årets serie. Fire serierunder før slutt ligger Vålerenga på 7. plass og det er fjorten poeng opp til tetduoen. Med andre ord en ny mislykket sesong for Oslos stolthet, som påny har sviktet på overgangsmarkedet. Stusselig borteopptreden mot Aalesund sist helg, der laget rotet bort sin pauseledelse.

Tromsø kunne lagt under 0-2 hjemme mot haugesund sist helg i en kamp der laget underpresterte kraftig og Tromsø skal si seg svært godt fornøyd med at de vant den kampen 2-0. Spiller sin hengekamp borte mot Sandnes Ulf førstkommende onsdag og tar Tromsø seks poeng på disse to kampene er de helt i ryggen på tetlagene. Imidlertid har Tromsø begredelige 3-3-6 på bortebane (4-5-6 i 2011 og 4-6-5 i 2010), så statistikken er ikke på bortelagets side. Det som taler for er at Tromsøs tre borteseire har kommet i løpet av de fire siste bortekampene og TIL står med råsterke 7-0-1 på sine åtte siste nå. Gode og viktige Kara soner karantene.

2-1-1 på de fire siste tilsvarende i Tippeligaen og Vålerenga gir naturligvis ikke poeng fra seg frivillig på hjemmebane. Bortesvake Tromsø mangler en av sine beste spillere og vi tror ikke hjemmelaget taper denne. HU.

6. Alta - HamKam
Et resignert Alta røk 0-6 borte mot Sarpsborg 08 sist helg og etter fem strake sesongen i Adeccoligaen er det over og ut for denne gang for Finnmarks fotballstolthet. Hjemme i Finnmarkshallen står laget med 2-2-2 på sine seks siste. Med 17 poeng og jumboplass er det ikke mer enn æren å spille for nå.

Ham-Kam henger med i kampen om en av playoffplassene selv om laget ikke er bedre enn nummer åtte. Med 39 poeng er det likevel bare tre poeng opp til Ranheim på 5.plass og Bodø-Glimt på 6. plass som innehar de to nederste playoffplassene. Skal Ham-Kam nå en av disse playoffplassene er kun seier som er godt nok her. 6-2-5 er ikke så aller verst bortestatistikk.

Motivasjonen tilsier borteseier alle dager i uken, men så lett er det kanskje ikke? HB.

7. Kongsvinger - Strømmen
Økonomisk kriserammede Kongsvinger avsluttet med bortekamp mot Start og hjemmekamp mot opprykksjagende Sarpsborg 08 og all den tid det kun er fem poeng ned til Strømmen under streken er det ikke vanskelig å forstå betydningen av denne kampen. Tom Nordlies gutter opptrer ekstremt ustabilt og presterte å ryke 1-4 borte mot ferdigspilte og nedrykksklare Bærum sist helg til tross for at laget ledet 1-0 etter 40 minutter. Hjemme på Kongsvinger går det noe bedre med 7-1-5 totalt. Spissen Magnus Solum ble skadd sist og er ute for sesongen (men har kun tre seriemål). Til gjengjeld returnerer Olav Tuelo Johanessen etter karantene.

Strømmen tok tre livsviktige poeng hjemme mot Notodden sist helg (2-1), men er fortsatt under streken med sine 31 poeng. Det er dog kun ett poeng opp til Tromsdalen og Hødd på sikker plass, tre poeng opp til Bryne på plassen foran der igjen og altså fem poeng opp til Kongsvinger. Har en hengekamp tilgode, men tre av de fire siste er borte (opprykksjagende Mjøndalen og Ranheim i tillegg til denne). Den eneste hjemmekampen som gjenstår er mot Alta. Må trolig ha minimum sju poeng på de fire siste for å berge plassen. Meget svake 2-3-7 på bortebane forteller at det kommer til å bli vanskelig. Med mannskapet ser det i all hovedsak bra ut.

Konsgsvinger fjerner enhver tvil om fornyet engasjement med seier i denne kampen og det tror vi laget fikser mot meget bortesvake Strømmen. H.

8. Mjøndalen - Tromsdalen
Hjemmelaget luktet på direkte opprykksplass for noen uker siden, men Vegard Hanssens mannskap tålte åpenbart ikke det presset og står med tre strake tap nå. Tildels unnskyld i bortetapet mot Hødd sist helg (0-3) all den tid keeper Ivar Andreas Forn ble utvist etter ti minutter. Har bra los på playoff med fire poengs margin ned til Ull/Kisa på 7. plass og i tillegg en hengekamp tilgode. Tre av de fire siste skal i tillegg spilles hjemme der laget står med sterke 8-2-2. Nevnte Horn (k) soner karantene.

Tromsdalen kom ned på jorden igjen hjemme mot Ull/Kisa sist helg etter to strake 5-1 seire. Det var et svært ufortjent tap for Gaute Helstrups lag, men sånn er fotballen. Med 32 poeng er det kun ett poeng ned til Strømmen under streken. Bortekamp mot Bodø/Glimt og hjemmekamp mot fortapte Alta gjenstår etter denne, men Tromsdalen må nok ha minst tre poeng fra de to kommende bortekampene for å overleve. Har ikke bedre enn 3-2-8 på bortebane, men vant sterke 5-1 mot Notodden sist laget var på reise. Eirik Bertheussen (f) soner karantene, forsvarskollega Ludvig Rinde returnerer fra karantene.

Hjemmelaget har mistet formen, mens bortelaget er i form tross tapet sist. Vi utelukker ikke at Tromsdalen kan vinne denne. HB.

9. Notodden - Bærum
Begge lagene er allerede klare for nedrykk når tre serierunden gjenstår og således er det ikke mye som står på spill her. Hjemmelaget kommer fra tre strake tap, men gjorde en hederlig bortekamp mot Strømmen sist helg. 16 av 18 poeng er tatt hjemme (5-1-7) på Notodden.

Bærum snudde altså 0-1 til 4-1 seier hjemme mot Kongsvinger sist helg uten at det hadde noen betydning. I likhet med Notodden tar Bærum nesten alle poengene sine hjemme (3-3-8), borte er tallene 2-1-10.

En betydningsløs kamp dette altså og da tror vi hjemmebanefordelen blir avgjørende mellom to lag som ikke har mer å spille for. H.

10. Sandefjord - Bryne
All den tid Sarpsborg 08 avga to poeng i hengekampen hjemme mot Hødd onsdag, er det fortsatt muligheter for direkte opprykk for hjemmelaget som har tre poeng opp til sarpingene når tre serierunder gjenstår. Målforskjellen er imidlertid åtte mål svakere, men siden sarpsborg skal ut i en tøff bortekamp mot Ranheim søndag, kan altså Sandefjord være a poeng med Sarpsborg om Ranheim vinner. Sandefjord gjorde en bra bortematch mot serieleder Start sist søndag, men måtte tåle 0-1 tap. 7-4-2 er tallene hjemme i Sandefjord.

Svært viktig bortepoeng for Bryne mot Ham-Kam sist helg og dermed er det tre poeng fra Bryne til Strømmen under streken. Målforskjellen er mer eller mindre lik mellom lagene (minus elleve på Bryne og minus tolv på Strømmen). Bryne har ikke noe lett gjenstående program og er i faresonen. Svake 2-5-6 på bortebane.

Godtgående Sandefjord har alt å spille for i likhet med bortelaget. Vi tror Arne Sandstøs menn fikser tre nye poeng.

OBS. Kampen trekkes pga tidlig kampstart. Folkerekka viser 73-14-13 og med nesten 75 % sjanse for hjemmeseier, velger vi kun H her.

11. Ullensaker/Kisa - Hødd
Til tross for at det ikke var fortjent så tok altså Ull/Kisa alle poengene i bortemøtet mot Tromsdalen sist helg og dermed er det kun ett poeng opp til både Ranheim og Bodø/Glimt som innehar de to siste playoffplassene i øyeblikket. Så er spørsmålet hvor mye Ull/Kisa ønsker en playoffplass eller rettere sagt hvor moden klubben er for "flørting" med Tippeligaen? Tre seire på de fire siste tyder på at klubben vil. Forsvarerne Håvard Nordnes og Tom Kristoffersen kan begge være tilbake til denne kampen.

Cupfinalist Hødd har tatt fire livsviktige poeng den siste uken. Først en komfortabel 3-0 seier hjemme mot Mjøndalen sist helg og et knallsterkt bortepoeng mot serietoer Sarpsborg 08 på onsdag i en hengekamp. Med hjemmekamp mot Sandefjord i neste kamp og avslutning borte mot Bodø/Glimt er det reell fare for at Hødd kan rykke ned, all den tid det kun er ett poeng ned til Strømmen under streken. Lars Arne Nilsen har få problemer med sitt lag.

Ingen av lagene her er tjent med ett poeng, her må det tre poeng til og dette kan bikke begge veier. HB.

12. FC Midtjylland - Brøndby
Vi avslutter med dansk Superliga og to lag som har åpnet skuffende svakt. Hjemmelaget ligger på 9. plass med sine 13 poeng, mens Brøndby er helt sist på 12. plass med fattige 8 poeng.

Hjemme går det om ikke annet bra for Midtjylland som står med 3-3-1 etter sju hjemmematcher. Men borte har det altså blitt ett magert poeng på seks forsøk. Kom fortjent tilbake hjemme mot Odense sist søndag med utligning på overtid (1-1).

Den tidligere storheten, men nå svært økonomisk kriserammede Brøndby gjorde en bra match i lokaloppgjøret mot FC Köbenhavn sist helg, men det endte med 0-1 tap. 1-2-3 på hjemmebane og 0-3-4 på bortebane for Brøndby.

Lagene møttes også i tilsvarende oppgjør 23. september, da endte det 1-1 og noe lignende er slett ikke utenkelig her. HUB.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 28.10.2012 17:55
1. Molde - Rosenborg H
2. Odd - Hønefoss BK H U
3. Sogndal - Aalesund H
4. Stabæk - Viking H U B
5. Vålerenga - Tromsø H U
6. Alta - HamKam H B
7. Kongsvinger - Strømmen H
8. Mjøndalen - Tromsdalen H B
9. Notodden - Bærum H
10. Sandefjord - Bryne H
11. Ullensaker/Kisa - Hødd H B
12. FC Midtjylland - Brøndby U

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 28.10.2012 17:55
1. Molde - Rosenborg H
2. Odd - Hønefoss BK H U B
3. Sogndal - Aalesund H
4. Stabæk - Viking H U B
5. Vålerenga - Tromsø H U
6. Alta - HamKam H B
7. Kongsvinger - Strømmen H
8. Mjøndalen - Tromsdalen H B
9. Notodden - Bærum H
10. Sandefjord - Bryne H
11. Ullensaker/Kisa - Hødd H B
12. FC Midtjylland - Brøndby H U B

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspillKommentarer til denne saken