Gå til sidens hovedinnhold

Vålerenga knuste Stavanger i seriefinalen

Oslo (NTB): Vålerenga slo nærmeste utfordrer Stavanger med 7-1 i siste runde av eliteserien ishockey tirsdag. Dermed vant Oslo-klubben også seriemesterskapet.

Et seriemesterskap er samtidig ikke det største for norske ishockeyklubber. Det er NM og «bøtta» som gjelder. Som seriemester skaffet Vålerenga seg fordelen av å velge motstander i kvartfinalen og får spille 1. 3., eventuelt 5. og 7. kamp hjemme gjennom sluttspillet.

Fordelen av hjemmebane i en eventuell sjuende NM-finale kan bli viktig. Første hinder på veien blir Frisk Asker.

– I dag hadde gutta rett tenningsnivå og fikk satt standarden. Serien betyr faktisk en del. Det er en tittel og viser at vi har vært best gjennom hele sesongen, sa Vålerenga-trener Espen «Shampo» Knutsen.

– Vi valgte Frisk fordi det er kort vei til Asker, og vi har et godt tak på dem, forklarte han.

VIF overlegne

Det var god gammeldags hockeystemning i et fullsatt Jordal Amfi tirsdag kveld. En en fullsatt ishockeyhall i Oslo i en seriekamp er ikke dagligdags. Gamle ishockeyspillere kan huske at åpningskampen i Oslo Spektrum mellom Furuset og Vålerenga i 1990 var utsolgt.

Halvveis i åpningsperioden var hjemmelaget i føringen med 1-0 da Fredrik Follestad Johansen traff perfekt fra blålinjen.

Mathias Trygg økte ledelsen tidlig i midtperioden, og før kampen var halvspilt hadde samme mann økt til 3-0. Hjemmelaget var gode i både overtall, undertall og fem mot fem – med andre ord best i alt.

– Vi var rett og slett for dårlige i dag. Det er sånt som kan skje, men jeg var ikke forberedt på at det skulle skje i en så viktig kamp. Vålerenga var klart best, og vi var skikkelig ute å kjøre, sa Stavanger-sjef Petter Thoresen.

Aggressivt

Da Sondre Olsen økte til 4-0 var kampen i realiteten kjørt, og Thoresens gutter begynte å bli grinete og måtte ty til mange ulovligheter. Brendan Brooks, som har mange mål og kamper for Stavanger-laget, økte til 5-0 før midtperioden var over.

Da hadde Lars Peder Nagel fått matchstraff og en tidlig dusj. I tredjeperiode fulgte Tommy Kristiansen opp med en matchstraff. I mellomtiden hadde Mathias Trygg gjort sitt tredje mål for kvelden da han økte til 6-0.

I Vålerenga sto landslagsmålvakt Steffen Søgård nærmest en prikkfri kamp, men klarte ikke å stå imot da Stavanger fikk sitt tørstemål ved Petter Røste Fossen.

Brooks satte sin andre puck i mål og fastsatte sluttresultatet til 7-1. (©NTB)

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen