Gå til sidens hovedinnhold

Vålerenga kom tilbake etter Dønnum-magi

Aron Dønnum ble byttet inn i pausen og sørget for uavgjort i rivaloppgjøret mellom Vålerenga og Lillestrøm.

VÅLERENGA - LILLESTRØM 2-2:

Et svært effektivt Lillestrøm ledet 2-0 til pause i hatkampen på Intility Arena, etter mål av Lars Ranger og Thomas Lehne Olsen.

I pausen byttet Dag Eilev Fagermo inn Aron Dønnum. Det viste seg som et svært smart grep.

Først satte han inn reduseringen i starten av andre omgang, før han serverte Henrik Udahl på nydelig vis på slutten av kampen.

- Det er et øyeblikks magi av Dønnum, sa Eurosports Joacim Jonsson, da Dønnum sendte gjennom Udahl i det 84. minutt.

Dermed endte det med poengdeling mellom de to erkerivalene, i en kamp Vålerenga dominerte stort.

- Vi møter et dårlig lag. De har to sjanser de scorer på. Vi kjører over dem og klarer å score to mål og har mange sjanser. Vi burde ha vunnet kampen, sa Dønnum til Eurosport etter kampen.

- Helt utrolig

Lillestrøm ble stort sett liggende dypt og hadde mer enn nok med å forsvare seg i andre omgang. Målscorer Lehne Olsen er ærlig på at det ikke var en god kamp av Lillestrøm.

- Vi blir rundspilt til tider, og etter den andre omgangen skal vi være fornøyd. For den andre omgangen var ræva, sa Thomas Lehne Olsen etter kampen.

Vålerenga-trener Dag Eilev Fagermo var ikke en fornøyd mann etter uavgjort mot Lillestrøm.

- Det var klasseforskjell på lagene, de blir totalt rundspilt. Det er helt utrolig at det blir 2-2 her. Men det er det som er utfordringen vår. Vi spiller veldig bra og styrer matchene, men vi scorer altfor lite mål, sa han til Eurosport.

Fagermo legger ikke skjul på at han er ikke er noe fan av måten Lillestrøm spilte på i rivaloppgjøret.

- Det er stor forskjell på fotballen Vålerenga spiller og Lillestrøm. Å ligge i 5-4-1 og forsvare seg… de kan gå forbi oss på tabellen av det, men over tid må du spille som det Vålerenga gjør.

- Det er sånn de har spilt de siste kampene. Sånn er fotballen. Vi velger jo våre strategier, men i dag er det stor forskjell på lagene, la han til.

Vålerenga-press

7000 tilskuere på Intility Arena sørget for en herlig ramme på rivaloppgjøret. Og med hjemmefansen i ryggen var det Vålerenga som kom til kampens første sjanse.

I det 5. minutt satte Sahraoui fart sentralt, og VIF rullet opp mot høyre. Der kom etter hvert Borchgrevink som lobbet ballen mot bakre stolpe. Layouni kom løpende og banket til. Ballen smalt i tverrliggeren og ut.

- Det er bare marginer som gjør at det ikke står 1-0 til Vålerenga, kommenterte Joacim Jonsson.

Hjemmelaget satte fort et grep om kampen og etter tolv minutter spilt hadde blåtrøyene ballbesittelse på hele 75 prosent.

Ved halvspilt første omgang kom Vålerenga til enda en god mulighet. Sahraoui sendte en smart stikker inn i boksen, hvor både Udahl og Christiansen fikk skutt, men LSK-forsvarerne fikk blokkert begge avslutningene i siste liten.

Effektive Lillestrøm

Men til tross for stor Vålerenga-dominans var det bortelaget som tok ledelsen. Eskil Smidesang Edh ble satt opp rettvendt ute på kanten. Han tok med seg Åsen, som spilte mot Lehne Olsen. Spissen hoppet over ballen, og dermed sto Lars Ranger helt alene bakerst i feltet. Han trillet ballen sikkert i mål til LSK-ledelse.

- Et fantastisk angrep, konkluderte Eurosport-ekspert Jonsson.

En kalddusj for Vålerenga, men hjemmelaget fortsatte å skape sjanser. Først kom Borchgrevink til en god skuddmulighet til høyre i boksen, men ballen suste over mål.

Like etter viste Christiansen frem frisparkfoten sin. Han siktet mot krysset, og ballen traff krysstanga og gikk ut.

Men Vålerenga-dominansen hjalp lite når Lillestrøm var ekstremt effektive. To minutter før pause ble Lehne Olsen spilt gjennom alene med keeper, mens hele stadion ropte på offside. Flagget ble imidlertid nede, og LSK-spissen var sikker alene med Klaesson, og rullet inn 2-0-ledelse til bortelaget.

- Noen ganger er fotball brutalt, og det tror jeg Vålerenga føler nå, sa Joacim Jonsson.

Dønnum-grep lønnet seg

Dermed gikk Lillestrøm til pause med en kanskje noe ufortjent ledelse. Dag Eilev Fagermo tok dermed grep i hvilen, og byttet innpå Aron Dønnum.

Og det tok ikke lang tid før det grepet lønnet seg for Vålerenga.

Syv minutter inn i andre omgang danset Sahraoui utenfor LSKs sekstenmeter, før han chippet ballen inn i boksen. På bakre stolpe dukket nettopp Dønnum opp, og profilen dunket inn reduseringen.

Noen minutter senere viste Dønnum seg frem igjen. Han førte ballen inn i banen og fikk lagt ut til Layouni. Venstrekanten fikk stå ganske upresset fra hjørnet av femmeteren å skyte, men Christiansen avverget til corner.

Vålerenga fortsatte å presse Lillestrøm. I det 73. minutt fant Sahraoui Bjørdal med en nydelig pasning bak LSKs forsvar. Bjørdal prøvde å heade tilnærmet baklengs mot mål, men ballen traff han bare i skulderen, og dermed klarte han ikke å styre ballen forbi keeper.

Men ti minutter senere skulle den sitte for Vålerenga. Dønnum sendte en lur stikker mot Udahl. Han lusket inn bak ryggen på Garnås, mottok ballen og hamret den i mål til utligning.

Flere mål ble det ikke, og dermed endte det 2-2 på Intility Arena søndag ettermiddag.

Poengdelingen betyr at Lillestrøm ligger på 7. plass på tabellen, mens Vålerenga blir liggende på 3. plass.