Med fire kamper igjen av sesongen, leder LSK Kvinner an til å ta seriegullet, mens det er en tett kamp om de øvrige plassene på toppseriepallen. Spesielt kampen om andreplassen ser ut til å bli ekstra intens denne sesongen.

For denne sesongen ligger det en ekstra godbit i det å skulle bli Norges nest beste lag. Andreplassen vil nemlig være sikret en plass i Champions League.

Fremst i kampen om den andre Champions League-plassen ligger Vålerenga (38 poeng), tett fulgt av Sandviken (35), Klepp (32) og Avaldsnes (30). Se tabellen i bunnen av saken.

Det ligger med andre ord an til en durabelig sesonginnspurt.

- Ja, nå er vi veldig fornøyde med å ha satt oss i en slik posisjon, det er helt klart, sier sportslig leder i Vålerenga, Eli Landsem, til Nettavisen.

Full oversikt: Her ser du Vålerengas kamper i Toppserien

LIVE lørdag 15.00: Vålerenga - Røa

To norske lag

I denne sesongens utgave av Champions League har Norge kun vært representert av seriemesterne LSK Kvinner. Etter et hopp på UEFAs koeffisientliste er Norge nå blant de 12 beste nasjonene, som sikrer to plasser i den gjeve turneringen.

Dermed sitter også andreplassen i Toppserien 2019 igjen med en plass i Champions League.

I skrivende stund ser LSK Kvinner ut til å styre i retning av et nytt seriegull, mens Vålerenga er laget som har tatt et lite grep om andreplassen.

- Hvor viktig vil det være for klubben å sikre en av Champions League-plassene?

- Det har vært et langsiktig arbeid med dette. Hvis vi greier det i år, så vil det bety veldig mye for oss. Det vil sette oss i en helt annen posisjon, både i hjemlig liga, men også ute i Europa. Det vil sette oss i posisjon til å ta ytterligere steg. Vi har helt klart lyst på den plassen, sier Landsem

De norske seriemesterne går direkte inn i en 16-delsfinale i Champions League, mens andreplassen er sikret en plass i kvalifiseringen. Denne sesongen var Norge rangert lavere, så LSK Kvinner gikk inn i denne kvalifiseringen. Der ble Anderlecht for sterke, og slo ut de norske mesterne.

Se Toppserien direkte: Få 1 måned for 1 krone, eller 3 måneder for 399 kroner

Håper på ekstra effekt

Landsem håper at en eventuell Champions League-plass også vil kunne være med på å styrke Vålerenga når nye spillere skal hentes til klubben.

Tidligere har trenden vært at LSK er Norges klart mest attraktive lag å gå til for norske talenter. Landsem håper nå å kunne utfordre rivalene.

- Vi har tapt den kampen om spillerne til Lillestrøm fordi de har vært enormt flinke og har satt seg i den posisjonen de er i. Vi har nok vært ute etter mange av de samme spillerne. Så ærlige kan vi nok være. Nå som vi er med oppe i toppen, så håper jeg at det blir annerledes for oss. Vi skal i alle fall ikke satse noe mindre enn vi har gjort tidligere, slår hun fast.

Møter Røa

Før man kan snakke noe mer om Champions League-spill, må årets fire siste kamper gjøres unna. Sandviken ligger tre poeng bak Vålerenga på tabellen, mens Klepp er seks poeng bak VIF.

Dermed er ingenting avgjort, og Vålerenga vil kunne vente seg tøff og dramatisk kamp hele veien inn.

Allerede til helga venter en utfordrende motstander i Røa.

LIVE lørdag 15.00: Vålerenga - Røa

- Det er en tøff batalje. Det er nok en av de tøffeste matchene du spiller i året. Røa er et hardtkjempende lag som er litt uforutsigbare på en del ting. De spiller på hele skalaen, både fra kamp til kamp og underveis i en kamp. Det er helt klart at det ikke er noen lett match, sier Landsem.

Røa ligger før helgas kamper på 6.-plass, 12 poeng bak Vålerenga. Forrige gang lagene møttes endte med målfest og en 6-2-seier til VIF.