RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vålerenga mister seks spillere

Foto: Jarl Fr. Erichsen/SCANPIX
Og det skjer akkurat når to av klubbens største talenter har funnet formen.

VÅLERENGA - LILLEHAMMER 6-2: - Vi må bare spille med færre spillere, fastslår Vålerengas trener Knut Jørgen Stubdal etter torsdagens seier mot Lillehammer.

Fem av spillerne som bidro til 6-2-seieren, pluss ytterligere en spiller som har fått A-kamper denne sesongen, reiser nå til Polen for å spille for Norge i junior-VM.

Doblet målproduksjonen
Andreas Stene (18), som hadde et treningsopphold i USA i regi av NHL-klubben Chicago Blackhawks i sommer, scoret to av målene torsdag kveld. 18-åringen scoret bare to mål på de 26 første kampene, og doblet dermed målproduksjonen i løpet av denne ene kampen.

Mats Roselli Olsen, også han bare 18 år, bidro med to målgivende pasninger. Roselli Olsen gjorde «bare» fem poeng på sine første 25 kamper denne sesongen.

Sagt med andre ord: Vålerengas to største talenter ser ut til å ha funnet formen rett før de forlater klubben for å spille for Norge i junior-VM i Polen, og forsøke å spille Norges juniorlandslag opp i A-puljen igjen.

Vålerenga mister faktisk hele seks spillere fra A-stallen på grunn av mesterskapet i Gdansk. I tillegg til Andreas Stene og Mats Roselli Olsen, skal også Fredrik Csisar, Nikolai Bryhnisveen, Jonas Oppøyen og Daniel Sørvik til Polen.

Bare én kamp
- Andreas begynner å røre på seg. Han har vært god i det siste. Han var veldig god også i forrige kamp. Det er jo bra for juniorlandslaget, sier Stubdal til Nettavisen.

- Vi får håpe at han beholder formen. Vi trenger ham i sluttspillet, legger Vålerenga-treneren til.

- Hvordan erstatter dere disse spillerne?

- Vi mister fem som er i startoppstillingen, men det er bare én kamp. Hvis vi ikke får noen skader, er det ikke noe problem. Vi skulle gjerne ha flyttet kampen, men det er så tett kampprogram etter nyttår at det går ikke. Vi har stor respekt for Mangerud Star, som er ett av formlagene nå, sier Stubdal.

Tre kjappe mål
Lillehammer tok ledelsen i torsdagens kamp gjennom Christian Saxrud etter bare 1,29 minutter, mens Vålerenga snudde kampen svært raskt. Blake Evans utlignet bare 62 sekunder senere, og 3,12 minutter ut i oppgjøret Jordal Amfi tok Vålerenga ledelsen gjennom Knut Henrik Spets.

Andreas Stene økte til 3-1 tidlig i tredje periode, mens Brede Frettem Csiszar la på til 4-1 før Andreas Stene scoret sitt andre for kvelden. Steffen Thoresen scoret Vålerengas siste og Fredrik Abrahamsson satte inn Lillehammers trøstemål like før slutt.

- Vi var gode i første periode, dårlige i andre periode og veldig gode i tredje perioder. Det har nok litt med å gjøre at det er veldig mange kamper og at vi har et ungt lag, mener Stubdal.

Vålerenga beholdt sitt forsprang til Sparta i toppen av Getligaen. Sarpsborglaget vant 5-0 mot Stavanger Oilers etter scoringer Henrik Malmström, Petter Witnes, Niklas Roest, Jonas Solberg Andersen og Renè Bøe. Sparta befinner seg dermed fortsatt på andreplass og seks poeng bak Vålerenga, men økte avstanden ned til tredjeplassen til åtte poeng.

Hard kamp om tredjeplassen
Fire lag ser ut til å kjempe om tredjeplassen denne sesongen. Lillehammer, Stavanger og Lørenskog har alle 44 poeng, mens Storhamar har 42.

Lørenskog vant 2-1 mot Stjernen takket være Christian Thygesens scoring 17,33 minutter ut i sisteperioden, mens Manglerud Star vant 5-2 over bunnlaget Frisk.

PS! Stjernen har fem spillere i troppen til B-VM for juniorlandslag, mens Lillehammer og Frisk har tre hver.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere