Gå til sidens hovedinnhold

Vålerenga mister tidenes millionavtale

Vrakes av sin eldste nøkkelspiller etter Stengel-avsløringen.

For drøye to år siden var det stor ståhei på Valle.

Da var det nemlig klart at Vålerenga fotball hadde signert sponsoravtaler over 3,5 år på til sammen hele 93 millioner kroner. Utstyrsleverandøren Adidas signerte en avtale på fem år, men rosinen i pølsa den gang var at Nordea hadde tatt over stafettpinnen som fotballklubbens generalsponsor fra Hafslund.

Avtalen var opprinnelig på fire år fordelt på to år pluss en opsjon på ytterligere to år. Nå kan Nettavisen NA24 avsløre at storbanken velger å kaste inn håndkleet etter de to første årene.

- Vi har valgt å avslutte vårt lange samarbeid med Vålerenga Fotball per 1. Januar 2013, sier Paal Sprakehaug, markedsdirektør i Nordea Norge, til Nettavisen NA24.

Og med det er det også klart at Vålerenga mister en av sine desidert viktigste nøkkelspillere. Nordea avslutter nå et sponsorengasjement som har vart i utrolige 39 år.

- Vi har hatt et langt og godt samarbeid og har vært en stolt samarbeidspartner til VIF i 39 år. Vif's samfunnsansvar og arbeid mot rasisme har vært viktige områder i samarbeidet - i tillegg til et meget godt arbeid i relasjon til alle samarbeidspartnerne. Vi foretar endringer i våre prioriterte markedsaktiviteter i 2013 og reduserer omfanget av regionale store avtaler, sier Sprakehaug.

Det betyr at Nordea heller ikke fortsetter som mindre sponsor.

- Som generalsponsor i Vålerenga er det nå helt slutt og vi har ingen umiddelbare planer om å inngå ytterligere regionale avtaler av norsk idrett. Vi er for tiden inne på breddeidrett lokalt i landet og på nasjonalt nivå. I tillegg har vi Nordeas kulturprogram, avslutter Sprakehaug.

Tosifret millionbeløp
Verken Vålerenga eller Nordea har villet opplyse om hvor mye sponsoratet er verdt, men det snakk om mange millioner.

Men etter hva Nettavisen NA24 erfarer har den årlige Nordea-utbetalingen ligget i størrelsesorden 12-13 millioner kroner.

Eller som Sprakehaugs forgjenger Arne Lambech sa det da avtalen ble annonsert:

- Det er den største nordiske sponsoravtalen i desember.

Mye bråk
Da Martin Andresen ble hentet til VIF skulle klubben til topps i Norge innen 2010, med positiv, offensiv fotball, og innen 2013 var målet å være en av Skandinavias ledende klubber. I tillegg skulle Vålerenga prestere i internasjonale turneringer.

Fasiten etter 2012 var en åttendeplass, overgangsbråk, flere ansatte som hadde sluttet, misfornøyde supportere og spillere. Når det gjelder negativ oppmerksomhet toppet det hele seg med overgangen til Herman Stengel fra Stabæk.

- Det går opp og ned i fotballen og det er ikke utslagsgivende for vår avvikling. Men det er klart at alt det som har skjedd under året er negativt med tanke på at fokuset kommer bort fra det sportslige, sier Sprakehaug.

Jakter også trener
Etter forrige sesong har klubben også kvittet seg med Martin Andresen.

For tiden jakter Oslo-laget en ny trener og det spekuleres i at mannen som skal løfte klubben igjen er Kjetil Rekdal, som også tidligere har vært trener i hovedstadslaget.

Foruten denne jakten må de altså nå også fokusere på å få tak i en ny hovedsponsor.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg