Gå til sidens hovedinnhold

Vålerenga møter Asker i cupen

Vålerenga får en skummel bortekamp i nabofylket i neste cuprunde.

VÅLERENGA: 100-årsjubilanten fra Oslo øst hadde få problemer med å slå Ullern i andre cuprunde. Med 8-1 gikk Vålerenga greit videre, men neste runde blir nok hakket tøffere.

Denne gang skal nemlig VIF ut mot Asker. Klubben spiller til daglig i 2. divisjon, men klubben slo ut selveste serieleder Strømsgodset i sin andrerundekamp.

Vålerenga og Asker møttes også i treningskamp i vinter. Den gang endte kampen nettopp 8-1 til Vålerenga. Vi fulgte kampen direkte, og her kan du lese om kampen og se den i opptak i sin helhet.

– Vi er advart

VIF-trener Kjetil Rekdal sier til klubbens nettside at han tar Askers seier mot Strømsgodset som en advarsel.

– Vi er advart. Asker har allerede bevist at de kan stelle i stand problemer for Tippeliga-lag, så vi tar ikke lett på denne oppgaven. Det har Vålerenga gjort før og røket ut, sier Rekdal.

Han påpeker at det er lenge siden Vålerenga kom lenger enn tredje runde i cupen, men at dette er en statistikk han gjerne vil forbedre.

– Det blir et nytt lokaloppgjør for oss hvor vi møter et topp motivert hjemmelag med masse publikum og helt sikkert stor cupfest i Asker, sier Rekdal til vif-fotball.no.

Gammel kjenning

Asker trenes av Lars Bohinen, som tidligere var sportslig administrativ leder i Vålerenga. Han er superfornøyd med trekningen og gleder seg til å møte et topplag.

Den gamle Drillos-stjernen slår i et intervju med Budstikka fast at Vålerenga er klar favoritt.

– Vi tapte 8-1 mot dem i vinter, men det var ikke med samme lag som vi har i dag. Vålerenga slår oss i åtte av ti kamper, men vi får sørge for at det blir den niende eller tiende nå, sier Bohinen til avisen.

Kan overraske

Toppfotballsjef Nils Johan Semb er også klar på at VIF er favoritt, men han holder døra åpen for en mulig cupbombe.

– Det største sensasjonslaget fra andre runde møter Rekdals Vålerenga. At Asker har fått kampen på Føyka og kunstgress gjør at de kan overraske igjen, selv om VIF naturligvis er superfavoritt, sa Nils Johan Semb i forbindelse med cupoppsettet.

Det var i tredje runde fjorårets cupeventyr endte for Vålerenga. Den gang var det Sandefjord som beseiret VIF, i en turbulent periode for klubben. Asker røk ut av fjorårets NM mot Hødd, som til slutt ble norgesmester.

VIF-Asker spilles onsdag 29. mai klokken 18.00.

Reklame

Kurs i dag: Disse boblene og vinene passer perfekt til 17. mai