RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vålerenga møter landslag

Foto: Kyrre Lien (Scanpix)
Sist oppdatert:
Norges futsallandslag skal måle krefter mot Vålerengas eliteserielag i oppkjøringen mot EM-kvalifiseringen.

På nyåret skal Norge for aller første gang forsøke å kvalifisere seg til et EM-sluttspill i futsal (innendørs 5-a-side-fotball). I den anledning skal det ferske landslaget prøve seg mot Vålerenga eliteserielag i Oppsal Arena 20. november.

- Vålerenga har hatt en veldig god sesong i eliteserien og har flere spillere som spiller futsal i vanlig seriesystem ved siden av toppfotballen. Derfor tror vi det vil være en morsom greie å spille en kamp mot dem i oppkjøringen, sier landslagssjef Esten O. Sæther til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Søker toveisspillere
Han har tatt ut en tropp på 20 spillere som skal bli til 12-14 før EM-kvaliken i Irland i januar. Vålerengas Mohammed Fellah og Kongsvingers Carl-Erik Torp er de mest kjente navnene i troppen, men både Martin Andresen og Harmeet Singh var aktuelle for landslaget. Sistnevnte takket nei.

- Er det sånn at flere av Vålerenga-spillerne kan spille seg inn på landslaget ved godt spill mot dere?

- Nei, så lett er det faktisk ikke. Det er mange typer som passer til utendørsfotball, som ikke passer like godt på små flater i en gymnastikkhall. I futsal må man være toveisspillere og ha et kvikt fotballhode, sier Sæther og utdyper:

- Man må være god på små flater og ha evnen til å dra av en mann offensivt, samtidig som man har stor vilje til å jobbe bakover.

Spår jevn kamp
Selv om landslagssjefen naturlig nok ikke kan velge spillere fra aller øverste hylle i eliteserien, tror han ikke det er mange eliteserieprofiler som hadde forsterket futsallandslaget. Men han nevner spillere som Singh, Branns Erik Huseklepp og Rosenborgs Per Ciljan Skjelbred som spennende. I tillegg nevner han skadeplagede Daniel Fredheim Holm (Aalborg) og Moa (Hannover), som begge er beviselig gode futsalspillere.

- For å dra den litt videre. Hadde dere kjørt over Drillos i en futsalkamp, dersom de kunne stilt med alle utenlandsproffene?

- Nei. Nei, det tror jeg ikke. Men det hadde garantert blitt jevne kamper, sier Sæther.

Trangt nåløye
Norge har kun spilt to internasjonale kamper i futsal. Begge endte med 2-1-seier mot Irland, som er ett av de tre lagene i Norges EM-kvalifiseringsgruppe. De to andre er Israel og Andorra.

- Israel er høyest ranket i gruppa og dermed naturlige favoritter. Irland har en klar hjemmefordel og blir dermed vanskelig, mens Andorra er en liten nasjon som har holdt på en god stund. De er godt etablert inn i det spanske systemet, noe som bør være et kvalitetsstempel. Futsal er den nest største idretten i Spania sammen med basket, bare slått av fotball, hevder Sæther.

Vinneren av gruppa går til et nytt gruppespill med østeuropeiske lag. Landslagssjefen tror det vil bli vanskelig å ta seg til EM-sluttspillet, som arrangeres i Kroatia.

- Ja, det ville vært en sensasjon. Det er kun 12 av 48 lag som kommer med og vi er en fersk nasjon uten internasjonal erfaring. Vårt mål ligger i å ta oss videre fra den første kvalifiseringsrunden, sier han.

Dette er troppen: Magnar Nordtun, Kennet Rakvaag, Kristoffer Nesse Stephensen, Thomas Sæther, Tresor Egholm, Erik Jonvik, Christoffer Dahl, Abdurahim Lajaab, Thomas Klaussen, Stian Johnsen, Thomas Ulvestad, Steinar Guvåg, Mohammed Fellah, Carl-Erik Torp, Stian Sortevik, Jan Are Klaussen, Henrik Arnesen, Robert Vikestad, Tor Øyvind Reinemo, Morten Ravlo.

* Fellah vil spille for Vålerenga i kampen mot landslaget.

(ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere