RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vålerenga norgesmester

(Scanpix / Morten Holm)
Sist oppdatert:
JORDAL AMFI (TV 2 Nettavisen): Vålerenga er norgesmestere for 23. gang etter at de banket Trondheim 5-3 i sluttspillets femte kamp.

VIF - TIK 5-2 (4-1 sammenlagt i kamper):

Kampfakta finner du her

3354 tilskuere på Jordal Amfi fikk se at Vålerenga ble norgesmestere etter at de knuste Trondheim 5-3 søndag. Før denne kampen ledet Oslo-klubben 3-1 i kamper.

Første år
- Det kan vel ikke gjøres bedre? spør Vålerenga-trener Knut J. Stubdal TV 2 Nettavisen.

Han har akkurat avsluttet sin første sesong som hovedtrener for Vålerenga, og vunnet både serien og sluttspillet i første forsøk.

- Vi er langt bedre enn TIK i to perioder i dag, forteller Stubdal i spillergarderoben, forteller Stubdal.

Og TIKs trener Tommy Sandlin er helt enig.

- Vålerenga vant overlegent i dag. Vår sjanse lå i den første kampen. Da hadde vi taket på VIF, og med seier da kunne utfallet av finalene blitt helt annerledes, sier Sandlin til TV 2 Nettavisen.

Fantastisk sesong
- Vi håpet å bli blant de seks beste lagene før sesongen. Men vi fikk en flyt og mange unge spillere slo til, forklarer Tommy Sandlin.

Han har ennå ikke rukket å tenke på neste sesong, men håper han får beholde mange av spillerne.

- Men Lars Erik Spets tror jeg forsvinner til en bedre liga. Trolig i Sverige, medgir Sandlin.

Disiplinerte hissigpropper
- Vi har fire-fem bomber på laget som ikke lar seg pelle på nesen. Jeg syns de har vært disiplinerte gjennom hele sluttspillet, selv om de har blitt provosert med overlegg, sier Stubdal.

Tidligere denne uken ble det spekulert i hvorvidt VIF tapte det ene oppgjøret i Trondheim med overlegg for å få en ekstra hjemmekamp og ekstra billettinntekter.

Stubdal hevder han aldri i verden ville gått med på en slik plan.

- Det er for farlig. Det laget som vant sist kamp har et psykologisk overtak, og hvis du begynner sånn kan det fort sprekke, sier han.

Oppsummering 1. periode:
Chris Mason har tidligere stått som en mur, men i dag gikk det galt. VIF var i overtall da Mason hadde pucken, og skled ut av buret. Mason passet pucken rett til TIKs Mark Bell, som satte ballen enkelt i et tomt mål.

Snaue to minutter senere var Vålerenga i overtall, og Vegad Barlie utliknet til 1-1 for hjemmelaget. Like etterpå sørget Kenneth Larsen for å sende Vålerenga i ledelsen.

TIK hadde spillere utvist nesten hele tiden i siste del av første periode. Dette benyttet VIF seg av, og de vant skuddstatistikken 12-4 i første periode.

Oppsummering 2. periode:
Hjemmelagets tredje scoring kom nok en gang i overtall. Trondheim har hatt en rekke unødvendige utvisninger, og dette har Vålerenga utnyttet til fulle. Øystein Olsen sørget for 3-1 etter pasning fra Anders Myrvold.

Periodens prestasjon stod definitivt Morten Ask for. Han hadde muligheten til å sette pucken i åpent mål, men presterte utrolig nok å lobbe pucken rett i klypene på keeper som stod ved siden av målet.

Scott Hartnell fikset 4-1, og Vålerenga har festet grepet om kongepokalen før tredje periode gjenstår. VIF leder skuddstatistikken 18-9.

Oppsummering 3. periode:
Perioden var relativt sjansefattig i starten, men Scott Hartnell tegnet seg nok en gang på scoringslisten da han sørget for 5-1 til hjemmelaget. Det så lenge ut til at Trondheim hadde gitt opp kampen, men dette ville Mark Bell gjøre noe med. I løpet av fem minutter i siste periode fikset Bell to mål for trønderne, men opphentingen startet for sent. Kampen endte 5-3, og Scott Hartnell ble toppscorer i sluttspillet med 12 mål.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere