Gå til sidens hovedinnhold

Vålerenga og Oilers tok første stikk

- Overraskende, kommenterte «Shampo» etter at mannskapet hans stagget naboen.

LØRENSKOG - VÅLERENGA 2-4
OILERS - LILLEHAMMER 3-0

De første semifinalene i NM-sluttspillet i Getligaen ble spilt søndag. Vålerenga og Lillehammer karret seg videre etter tøffe kvartfinaler over sju kamper mot henhholdsvis Storhamar og Sparta.

Espen «Shampo» Knutsens menn har vunnet de fleste kampene mot Lørenskog denne sesongen, og har kanskje et lite psykisk overtak på romerikingene.

Det tok mindre enn et minutt fra Kenny Corupe ga Lørenskog 1-0 til Blake Evans hadde utlignet til 1-1. Da var det spilt i underkant av åtte minutter Lørenskog ishall.

Vålerengas kjappe tilsvar virket å prege vertene noe i resten av kampen. Selv om Lørenskog vant skuddstatistikken med 40-29 manglet besluttsomheten foran mål.

Det skulle tok det over 50 minutter med effektiv spilletid, og Lørenskog trengte attpåtil å spille med to spillere mer på isen, før de igjen fant veien til nettet bak Patrick DesRochers.

Avgjorde i overtall
Da Mats Frøshaug satte inn serietoerens andre var kampen i realiteten avgjort. Vålerenga hadde nemlig lykkes lykkes med å score i tre av sine fire power play.

Patrick Coulombe, Kenneth Larsen - som startet sesongen som Lørenskog-spiller - og Steffen Thoresen overlistet alle Jürgen Penker da VIF hadde flere spillere på isen.

Se kampfakta fra kampene her

- Det er litt overraskende at vi vant her. Lørenskog var favoritter, så det at vi stikker av med seieren her på bortebane var ikke helt som ventet, sa «Shampo» til TV 2.

- Men det gjør oss ikke mindre fornøyd med seieren, la Vålerenga-treneren til.

Poengkåt duo
Spillerne som har plukket flest poeng i norsk ishockey denne sesongen hører til i Stavanger Oilers.

Martin Strandfeldt og Ryan MacMurchy har til tider terrorisert motstanderne denne sesongen. Oilers har vist seg å være spesielt giftig i overtallspill.

Slik ble det også i Siddishallen søndag. Etter en målløs første periode ordnet Martin Strandfeldt både 1-0 og 2-0 i power play. Det første med bare snaue fire minutter igjen av midtperioden. Det andre med mindre en tre minutter igjen av kampen.

Lillehammer forsøkte å ta ut målvakten for å komme tilbake i kampen, men da dukket Ryan MacMurchy opp og fikset 3-0 i tomt bur.

Reklame

Kun i dag: 30 prosent på alt hos Christiania Glasmagsin

Kommentarer til denne saken