RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Vålerenga og spillerne enig om lønnskutt

Sist oppdatert:
Kristofer Hæstad roser klubben.

Vålerenga har hatt store økonomiske problemer etter en katastrofal sesong, men mandag kom de til enighet med spillerne om lønnskutt.

Tidlig i november skrev Nettavisen at klubben gikk mot et underskudd på rundt 20 millioner kroner i 2013, og daglig leder Stig-Ove Sandnes forklarte at høye lønninger var en stor grunn til problemene.

Vålerenga ble bare nummer 11 i Kjetil Rekdals comebacksesong som trener, og klubben var i fare for å måtte spille kvalifisering om å beholde plassen i eliteserien helt fram til siste runde.

Partene er enige om et kollektivt lønnskutt på 12,5 prosent. Samlet skal 20 millioner kuttes fra kostnadssiden i 2014. Cirka 10 millioner kuttes i aktiviteten i alle avdelinger i klubben og antall ansatte reduseres fra 45 til 31 årsverk, i tillegg til det kollektive lønnskuttet.

- Jeg vil berømme alle de ansatte, trenere og spillere for den forståelsen de viser i den vanskelige situasjonen vi er kommet opp i. Vi har blitt enige om en bonusmodell som gjør at deler eller hele av lønnskuttet vil kunne bli tilbakebetalt etter noen kritierier, sier styreleder Åge Petter Christiansen i en pressemelding.

- Vi er enig om en avtale. Vi har ikke tatt en opptelling ennå, men jeg regner med at de fleste spillerne er enig om denne avtalen, sier Kristofer Hæstad til VG.

Midtbanespilleren sier at dialogen mellom klubb og spillere har vært god.

- Det har vært tøffe tak, men klubben har opptrådt ryddig i prosessen, sier han. (©NTB/Nettavisen)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere