*Nettavisen* Sport.

Vålerenga på spillerjakt

Vålerenga tok sesongens første seier i UPC-ligaen mandag da de knuste Bergen 8-1 på Jordal Amfi. Nå jakter Oslo-klubben nye spillere for å kjempe seg tilbake til toppen.

04.10.04 21:57

Vålerenga har startet sesongen svakt - og 8-1-seieren mot Bergen var sesongens første trepoenger i UPC-ligaen.

Nå lover assistenttrener Jim Marthinsen forsterkninger.

- Vi skal blant annet ha en tsjekker på prøvespill til uken. Han har erfaring fra tsjekkisk eliteserie, og vi har hørt at han skal være en god spiller. Vi har dessuten folk som jobber for oss for å finne andre passende spillere, sier Jim Marthinsen til TV 2 Nettavisen.

Strålende fornøyd
Han er svært fornøyd med å ta sesongens første seier i mandagens kamp mot Bergen.

- Vi slår til med raske scoringer i slutten av første periode. Dermed faller Bergen helt sammen. Det var veldig viktig for oss å få denne seieren, sier han.

For allerede i neste kamp venter serieleder Stjernen.

- Det har spredd seg litt usikkerhet blant spillerne i troppen etter den svake åpningen. Derfor var det veldig viktig for oss å få denne nødvendige selvtilliten før kampen mot Stjernen, sier Jim Marthinsen.

Lett match
Vålerenga fikk til tider lett match mot bunnlaget Bergen. Kampen endte hele 8-1 etter perioderesultatene 3-0, 3-1, 2-0.

- Vi hadde kontroll på dem hele kampen. Førsterekken vår med blant annet Kenneth Larsen og Vegard Barlie var veldig gode. Larsen ble også kåret til banens beste, sier Jim Marthinsen.

- Det som også gledet stort i dag, var at vi slipper inn så få mål. Før denne kampen hadde vi vel sluppet inn 20 mål - i kveld ble det bare ett. Jeg håper vi kan fortsette å slippe inn lite mål fremover, legger han til.

Skal kjempe i toppen
Og til tross for en historisk dårlig start på sesongen - Jim Marthinsen lover at Vålerenga skal kjempe i toppen også denne sesongen. Foreløpig er storklubben bare nummer syv på tabellen med seks poeng etter fem serierunder. Stjernen topper tabellen med 13 poeng.

- Målet vårt er å ligge høyest mulig. Men det er flere gode lag i år, og jeg tror eliteserien blir jevnere enn noensinne. De verste konkurrentene blir Stjernen og Storhamar i toppen, spår Vålerengas assistenttrener.

I den andre kampen i UPC-ligaen mandag kveld slo Storhamar Stavanger 3-0.

Kamfakta og resultater UPC-ligaen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.