Vålerenga-profilen hylles etter superscoring: - Har bare sett starten

Chidera Ejuke høster skryt etter prestasjonen mot Tromsø.

15.04.19 08:28

VÅLERENGA - TROMSØ 4-1:

INTILITY ARENA (Nettavisen): Etter to strake tap på bortebane, mot henholdsvis Kristiansund og Molde var hjemmekampen mot Tromsø en god anledning til å slå tilbake for Ronny Deila og Vålerenga.

Gjestene fra «Nordens Paris», Tromsø, har slitt med å score på bortebane i Oslo de siste årene. Vålerenga har ikke sluppet inn mål på åtte av de ni siste hjemmekampene mot Tromsø. Den statistikken fikk gjestene forbedret, men det var også alt de fikk med seg fra Oslo.

SCORET: Vålerengas Chidera Ejuke. Foto: Fredrik Hagen (NTB scanpix)

- Har bare sett starten av Ejuke

Blant annet takket Vålerengas Chidera Ejuke, som vartet opp med en skikkelig klassescoring i den andre omgangen.

Nigerianeren dro av nærmest hele Tromsø-forsvaret, før han med en nydelig dragning skaffet seg plass til å sette ballen i mål. Selv var Ejuke ydmyk da han skulle snakke om 3-0-scoringen.

- Jeg vet ikke hva jeg skal si om det, jeg må gjøre min ting, sier Ejuke til Max og legger til at scoringen er blant det fineste han har scoret.

- Ja, det er et av de mine beste mål, sier han.

Vålerenga-trener Ronny Deila sparte ikke på superlativene da han ble bedt om å kommentere scoringa fra Chidera Ejuke, som har startet sesongen godt.

- Den scoringa var helt fantastisk. Han har ekstrem tyngdeoverføring og godt steg og er sterk som en okse i kroppen. Vi har bare sett starten av hva han kan gjøre, sier Ronny Deila til Nettavisen etter kampen.

- Han har jo startet sesongen bra. Er du redd for å miste han i sommer, hvis han fortsetter som dette?

- Det er ikke noe å være redd for. Da blir det positivt for alle parter, men vi ønsker å beholde han og videreutvikle han, fordi han har fortsatt mye å gå på, sier Deila til Nettavisen.

- Vålerenga var bedre enn oss

Tromsø hadde svært lite å stille opp med i kampen mot Vålerenga. Spesielt fremover på banen var gjestene fra nord svake. De skapte bare tre-fire målsjanser gjennom hele kampen, og ga Vålerenga store rom fremover i banen på kontringer.

Tromsø-trener Simo Valakari mente laget hans tapte for et bedre lag i søndagens oppgjør.

- Vålerenga var bedre enn oss i dag. Vi gjorde det litt for enkelt for dem. Når vi lar motstanderne få slike sjanser som de fikk i dag, så kommer vi til å tape. De var effektive, men også mye bedre, sier Simo Valakari til Nettavisen etter kampen.

FORNØYD: Vålerenga.sjef Ronny Deila. Foto: Fredrik Hagen (NTB scanpix)

Det startet bra for Vålerenga søndag kveld. Kampen var sjansefattig de første 13 minuttene, med mye ballrulling og lite aktivitet foran målene.

På kampens første målsjanse satt ballen i nettet for Oslo-laget. Etter et godt hjørnespark havnet ballen hos Herolind Shala på høyrekanten. Han slo presist inn i feltet og fant Bård Finne. Den 173 cm høye bergenseren headet ballen i bue og inn i mål fra 12 meter. Hans første seriemål denne sesongen og hans første mål på hodet for Oslo-klubben.

Deila: - Har scoret for lite i min tid

Fra pressesonen kunne journalistene høre Vålerenga-spillerne synge «..I Oslo by, her herjer vi..», fra garderoben.

På 23 kamper hjemme på Intility Arena stod Vålerenga med 12 seire før søndagens oppgjør. Bård Finne var strålende fornøyd med at den 13. kom mot Tromsø etter to tøffe bortetap.

- Dette var veldig kjekt. Vi trengte en god opplevelse etter de to siste kampene. Vi viste at vi er sterke hjemme. Uansett hva vi presterer på bortebane, må vi levere her hjemme, sier Bård Finne til Nettavisen etter kampen.

Ronny Deila mener også det er viktig å gjøre Intility Arena om til et fort. Han var misfornøyd med effektiviteten, men fornøyd med prestasjonen i første hjemmekamp mot Mjøndalen. I kampen mot Tromsø skapte Vålerenga ni sjanser, men var dødelig effektive på fire av dem.

- Det er veldig viktig å levere godt her hjemme. Vinner vi alle hjemmekampene, så trenger vi ikke ta så mange poeng på bortebane, sier han og flirer, før han fortsetter.

- Det skal være tøft å komme hit. Vi har slitt med å score mål under min tid, fordi vi ikke har skapt nok. Med spillerne vi har og med systemet vi holder på å få inn, vet vi at vi kommer til å skape sjanser og score mål, sier Deila til Nettavisen.

Etter scoringen fortsatte kampen i samme spor med lite tilløp til målsjanser og mye spill rundt midten, men sjansen som fulgte var stor.

Vålerenga kontret etter et forsøk på angrep fra Tromsø. Bård Finne avanserte med ballen og satte opp Chidera Ejuke som skar inn i feltet. Han dro av en mann og avsluttet like utenfor mål.

- Har jobbet med samspillet

Fire minutter senere var det duket for kampens andre scoring, på kampens og Vålerengas tredje målsjanse.

Igjen var det Bård Finne og Herolid Shala i hovedrollene, men denne gangen var rollene byttet om. Finne ble spilt gjennom av Chidera Ejuke på venstresiden og skar inn i feltet. Et lavt innlegg fant til slutt Herolind Shala som satte ballen i mål via et forsvarsbein.

Målet ble senere kreditert som selvmål av Simen Wangberg, på grunn av en stor retningsforandring.

Hjemmelaget viste seg fram fra en langt mer effektiv side enn i forrige hjemmekamp mot Mjøndalen, til fortvilelse for de tilreisendes 70 supportere.

Vålerenga-trener Ronny Deila var glad for å se at samspillet mellom angrepsspillerne slo ut i full blomst mot Tromsø.

- Vi har spilt mye med de samme spillerne sammen for å utvikle samspillet. Bård Finne har vært misfornøyd med å ikke score. Så det var bra han fikk det første målet for året i dag. Herolind Shala viser at han er meget solid og kan spille i flere posisjoner. Begge setter ballen i mål når de får sjansen, sier Deila til Nettavisen.

-Føler du at systemet ditt begynner å sette seg?`

- Ja. Vi kan ta ut Bård Finne og sette inn på Aron Dønnum og så vet han nøyaktig hva han skal gjøre. Det gjør at spillerne blir trygge i rollene sine og det blir enklere å få til et godt samspill uansett hvem som spiller, ser Deila til Nettavisen.

Det gikk en stund mellom hver målsjanse i første omgang. Nok en gang var det på venstresiden det skjedde for Vålerenga. 35 minutter var spilt da venstreback Samuel Adekugbe slo et godt innlegg inn foran mål. Der ventet den islandske målsniken Mathias Vilhjalmsson, men headingen gikk rett på keeper Jakob Karlstrøm i Tromsø-målet.

Med 39 minutter på klokka var det klart for Tromsøs første målsjanse. Godt spill på venstresiden gjorde at ballen til slutt havnet hos Onni Valakari inne i feltet, men avslutningen gikk utenfor, fra 14 meter.

Fem minutter før pause kom Vålerenga på en farlig kontring. Sam Adekugbe slo ballen gjennom til Bård Finne, som avsluttet fra 14 meter og spiss vinkel. Skuddet gikk høyt over.

På overtid i første omgang fikk Tromsø en gratissjanse av en uoppmerksom Jonatan Tollås Nation i Vålerenga-forsvaret. Tilbakespillet til keeper Adam Larsen Kwarasey ble for løst, slik at Marcus Holmgren Pedersen nesten nådde frem til den, men Larsen Kwarasey avverget.

Bård Finne var sentral i første omgang og var fornøyd med de første 45 minuttene da han ble intervjuet av Eurosport i pausen.

- Det fungerte bra offensivt og defensivt. Vi må fortsette å holde tett bakover. Vi leder 2-0, så da vil få flere målsjanser fremover også. Vi har fått kampen inn i vårt sport, så vi må fortsette å spille vårt spill i andre omgang, sa Bård Finne til Eurosport i pausen.

FANT NETTET: Vålerengas Bård Finne. Foto: Fredrik Hagen (NTB scanpix)

Tromsø-kaptein Simen Wangberg var, naturlig nok, ikke like fornøyd med tingenes tilstand ved pause.

- Vi klarte ikke å skape målsjanser. Vi klarte ikke å omsette spillet vårt til større sjanser og slapp inn to enkle mål. Det var slik forrige kamp også. Vi må frem og score flere mål, sa Simen Wangberg til Eurosport i pausen.

Andre omgang startet slik som første omgang, med lite angrepsspill og målsjanser. Det tok ti minutter før Tromsø nærmet seg Vålerengas mål. Et godt hjørnespark fra Morten Gamst Pedersen havnet til slutt hos Marcus Pedersen. Han skjøt rett i en Vålerenga-forsvarer.

Herjet med TIL-forsvaret

Tromsø hadde ballen mest i det første kvarteret etter hvilen og forsøkte seg på noen varianter i angrep, uten å lykkes. Vålerenga lå dypt og kontret med dødelig effektivitet. Igjen var Bård Finne sentral, som servitør, men denne gangen var det Chidera Ejuke som virkelig stod i sentrum.

Han fikk ballen av Finne på midtbanen og sprintet fremover, før han rundet to forsvarere, dro en såledragning forbi keeper og satte ballen i mål med utsiden av foten. En vakker scoring som virkelig viste frem spekteret av nigerianerens ferdigheter.

Seks minutter etter scoringen var Tromsø på visitt foran Vålerenga-målet. Ballen ble rullet frem og tilbake ved feltet, før den ble spilt frem til Onni Valakari. Fra spiss vinkel avsluttet han rett på Vålerenga-keeper Larsen Kwarasey.

Vålerengas angrepsspill bestod mye av kontringer i andre omgang og Tromsø slapp mer inn i kampen. Etter 70 minutter fikk gjestene hjelp fra uventet hold.

En god ball havnet hos Marcus Pedersen, som skulle dempe den. Det rakk han ikke, for hjemmelagets Johan Lædre Bjørdal traff ballen med foten og satte den utagbart forbi egen keeper til Tromsøs redusering.

Fem minutter senere er det klart for Vålerengas niende målsjanse og fjerde scoring i kampen. Herolind Shala hadde ballen på 20 meter og kombinerte vakkert med en feilvendt Matthias Vilhjalmsson på 18 meter. Shala fikk ballen tilbake og satte ballen knallhardt i mål, nede i det høyre hjørnet. En klassescoring av 27-åringen.

- Jeg så at Vilhjalmsson kom og møtte meg. Da slo jeg bare vegg med han og klinke t ballen i mål. Det var veldig deilig å se den gå inn, sier Herolind Shala til Nettavisen etter kampen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.