Gå til sidens hovedinnhold

Vålerenga reagerer kraftig på Tromsøs oppførsel i overgangssak: - Det mest amatørmessige vi har vært borti

Vålerenga-lederne sier de «aldri har vært borti lignende» i forbindelse med jakten på Tomas Totland. Tromsøs styreleder slår tilbake mot påstandene.

INTILITY ARENA (Nettavisen): I starten av forrige uke kunne Nettavisen avsløre at Vålerenga hadde lagt inn bud på Tromsøs Tomas Totland. Oslo-klubben har jaktet en back i lengre tid og peilet seg ut Totland som sitt hovedmål før overgangsvinduet stenger.

Til tross for en rekke bud fra Vålerenga konkluderte nordlendingene før helgen med at de ikke ønsker å selge det som har vært en av klubbens beste spillere denne sesongen.

Nå reagerer Vålerenga-leiren kraftig på hvordan Alfheim-klubben har håndtert situasjonen.

- Den prosessen der er helt utrolig. Det er det mest amatørmessige vi har vært borti. Det er de som har kommet med spilleren og lagt den ut for salg. Både til agent og klubbene, til en pris. Vi tilfredsstilte prisen, men så var ikke det nok heller, sier Fagermo til Nettavisen etter søndagens 3-1-seier mot Stabæk i Oslo.

Styreleder Stig Bjørklund i Tromsø IL slår tilbake mot Vålerenga-ledernes uttalelser. Les hans reaksjoner lenger ned i saken.

Vålerenga-treneren er tydelig misfornøyd med hvordan klubben, ifølge han skal ha blitt forespeilet en pris på Totland, før Tromsø deretter skal ha kommet med nye priskrav og til slutt avslått bud.

- På grensen til amatørmessig

Også sportssjef Jørgen Ingebrigtsen har klare meninger om prosessen.

- Jeg opplever den som merkelig og i hvert fall på grensen til amatørmessig. Tromsø gikk tidlig i sommer ut i markedet og sa at de tenkte å selge Totland fordi de er i den situasjonen de er i økonomisk som klubb. Hvis de fikk tilbake tregangeren på investeringen så kunne de tenke seg å selge, sier Ingebrigtsen til Nettavisen.

- Det synes vi var en bra pris på en bra spiller, fortsetter han.

Styreleder Bjørklund i Tromsø kjenner seg ikke igjen i uttalelsene om pris.

- Tromsø har ikke på noe tidspunkt gitt et bindende signal på at vi ville selge Totland dersom vi fikk tregangeren tilbake. Fra Andressen (sportslig leder red.anm) sin side har det alltid vært forbehold om styret sitt samtykke, sier Bjørklund til Nettavisen.

Ingebrigtsen forklarer at Vålerenga startet med det han omtaler som et «lite prutebud», noe klubben ikke lyktes med. Deretter løftet Oslo-klubben budet opp til det som skal ha vært firegangeren av den ene millionen Tromsø betalte for Totland til Sogndal i vinter.

- Vi fikk nei igjen og endte etter hvert på femgangeren. Vi trakk oss ut for omtrent en uke siden etter at de igjen sa nei, sier Ingebrigtsen.

I mellomtiden har det vært prosesser fra noen av de involverte partene for å få en mulig avtale tilbake på rett vei.

- Vi opplevde at spilleren ønsket å komme hit. For meg har det vært en skinnprosess hele tiden, der det har opplevdes at styrelederen har hatt direktekontakt med media i Tromsø. Han har i hvert fall sendt en e-post til partnere, som jeg også har fått tilsendt, der han fremstiller det som at vi har lagt inn et bud og at han fremstiller det som at de har sett en økonomi i det budet som vi har lagt. Jeg opplever at han har gått videre til partnerne sine for å hente de pengene de trenger for å komme seg gjennom året.

Bjørklund er tydelig uenig med Vålerenga-lederens beskrivelse av prosessen.

- Tilbudet fra Vålerenga har vært grundig vurdert får vår side både sportslig og økonomisk. Det er styret som har siste ordet i saken og styret kom frem til at tidspunktet var feil ut fra den krevende sportslige situasjonen vi står i, sier styrelederen.

- Jeg synes det er litt spesielt at VIF mener at dette fremstår som amatørmessig. Det har heller ikke vært noen skinnprosess slik det hevdes, sier Bjørklund videre.

Mener Tromsø har «brukt» Vålerenga

Den kraftige reaksjonen fra Fagermo og Ingebrigtsen kommer etter det de mener er en prosess der Vålerenga har blitt brukt som en brikke for å sikre økonomisk trygghet hos Eliteserie-rivalen.

- Jeg har aldri opplevd noe lignende, jeg har aldri opplevd en sånn prosess eller sluttfasen av en prosess på den måten jeg har sett nå. Jeg vet ikke hvem som bestemmer der oppe, men det burde de vite. Tilsynelatende er det litt vanskelig å kommunisere, sier VIF-lederen.

- Hvem har du forholdt deg til i prosessen?

- Det er Lars Petter Andressen. Det er hans jobb å være ute i markedet, så det er greit, men kanskje tok han munnen for full eller så hadde de ikke kommunisert godt nok hva som var mandatet hans, hva vet jeg.

Nettavisen har vært i kontakt med sportslig leder Andressen i Tromsø. Han henviser til styreleder Stig Bjørklund til å uttale seg om saken.

- Jeg tror styrelederen i Tromsø har spekulert i å bruke oss for å skaffe bedre likviditet de trengte inneværende år.

- Er prosessen lagt helt død fra deres side nå?

- Jeg skulle ønske det kunne skje en u-sving på tampen, men jeg må si at jeg ikke vet på det.

Vålerenga sportssjef reagerer også kraftig på hvordan styrelederen i Tromsø har håndtert prosessen.

- Det var ute i lokalavisen i Tromsø at prosessen var av før vi fikk vite fra Totland sine folk at den var det, sier han hoderystende.

Bjørklund på sin side er klar på at prosessen fra Tromsø sin side har vært helt proff.

- Dette er positivt feil. Jeg spurte agenten om saken var å betrakte som avsluttet – noe han også bekreftet – før noe ble kommentert i media. Dette kan dokumenteres. Det kler VIF dårlig å fremstår såpass sutrete som de gjør i denne prosessen, svarer Tromsøs øverste leder.

Ingebrigtsen sier at Vålerenga har jobbet med tre konkrete navn på backposisjonen helt inn til det siste. Han ønsker ikke å kommentere noen andre navn enn Totland.

- Det er det jeg mener er det amatørmessige her. Det er en kodeks som er brutt her. Fortrolighet og konfidensialitet, av en som jeg tror jobber i advokatbransjen. Man burde skjønne at forretningssensitiv informasjon går man ikke ut med i en e-post til 50 partnere og til pressen.

- Ingenting er levert til pressen. Ingenting ble gitt til media og ingen regler eller kodeks er brutt. Også dette får stå for Vålerengas regning, avslutter Bjørklund.