Vålerenga senket av gammel kjenning

Foto: Svein Ove Ekornesvåg (Scanpix)

Alexander Mathisen dukket opp og avgjorde mot gamleklubben.

25.07.10 22:12

AALESUND - VÅLERENGA 1-0:

Vålerenga har vært i storform den siste tiden, og etter storspillet har det blitt snakket om gull i Oslo. Med seier mot Aalesund lørdag kunne Martin Andresens menn komme à poeng med RBK.

Det så imidlertid lenge ut til å bli lite mål å juble for på Color Line Stadion. Gjestene fra Oslo hadde et lite overtak, men helt på tampen var det en i oransje trøye som stjal showet.

Jonathan Parr la inn fra venstre, og Vålerenga-keeper Lars Hirschfeldt fikk bokset ut. Nedfallsfrukten havnet hos tidligere Vålerenga-spiller Alexander Mathisen, som satte ballen i mål.

- Det var godt å få inn et mål på slutten der. Det er litt spesielt å score mot Vålerenga, så det er litt blandede følelser, men det var godt å score, sier matchvinneren til NRK etter kampen.

- Med i medaljekampen
Dermed var det altså hjemmelagte som stakk av med alle poengene, og det betyr at Kjetil Rekdals Aalesund er oppe på en fjerdeplass med 30 poeng etter atten spilte kamper i år.

- Gutta sloss for livet, og av og til får man belønning for det. Vi er med i medaljekampen enda, sier Rekdal.

Vålerernga-sjef Martin Andersen var av naturlige årsaker ikke like fornøyd med hvordan kampen utviklet seg.

- Vi styrer kampen, men de har en veldig god keeper. Når Aalesund pumper ballen inn i boksen omtrent i 90 minutter kan sånn som skjedde på slutten her skje. men vi jobber godt og spiller en ålreit fotballkamp, sier Enga-treneren.

Målløst til pause
Første omgang i Ålesund ble en fartsfylt affære der Vålerenga hadde ballen mest, men vertene var også med på notene.

Mål ble det ikke i løpet av de første 45 minuttene, men begge lag hadde gode sjanser. Allerede i det 2. minutt kastet Morten Berre seg fram og stupheadet et Bojan Zijic-frispark. Alltid stødige Anders Lindegaard reddet imidlertid avslutningen.

Mohammed Abdellaoue har vært brennhet de siste kampene og etter en drøy halvtime fikk spissen muligheten. Daniel Arnefjord solgte seg og slapp måljegeren igjennom med keeper. Ville Jalasto hang med tilbake og fikk presset Moa som skjøt utenfor.

Lik etter var det Aalesunds tur. Alexander Mathisen la inn fra høyre og ballen havnet hos Demar Phillips. Midtbanespilleren fyrte løs, men skuddet ble blokkert til corner av Vålerenga.

Helt på tampen av omgangen var samme Phillips på farten igjen. jamaicaneren tok ned ballen på flott vis inne i feltet, og la ut til Alexander Mathisen, som skjøt noen meter utenfor mål.

Snytt for straffe
Etter hvilen var det dommer Dag Vidar Hafsås som kom i fokus. Etter 72 minutter handset nemlig Aalesunds Daniel Arnefjord inne i eget felt. Dommer Hafsås vinket spillet videre, noe Vålerengas Moa og Bengt Sæternes var dypt uenige i. TV-bildene viste at duoen hadde et poeng når de ropte på straffe.

Den samme Moa var også aktiv med hånda i andre omgang. I det 58. minutt ble han spilt fin fri med Ander Lindegaard, men den danske keeperen vant duellen etter en kjemperedning. Vålerenga-spissen puttet returen i mål, men dommer Dag Vidar Hafsås annullert korrekt for hands på osloklubbens måljeger.

I stedte var det altså aalesund som skulle avgjøre på tampen, og deremd er Vålerenga fortsatt tre poeng bak Rosenborg, og nå spilt én kamp mer enn trønderne som møter Stabæk søndag.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag