*Nettavisen* Sport.

Vålerenga sikret RBK-møte

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Cupdrømmen lever for osloklubben.

26.06.13 20:00

VÅLERENGA - SOGNDAL 3-1:

Under sin første periode som Vålerenga-trener ledet Kjetil Rekdal klubben til cuptriumf. Det skjedde i 2002.

Siden har trenerprofilen etablert seg som en aldri så liten cupspesialist. Under tiden i Aalesund ble det to kongepokaler på Rekdal.

Onsdag tok Vålerenga et nytt skritt mot sin første cupfinale siden 2008. Sogndal ble slått hjemme på Ullevaal stadion, i en kamp som var omberammet.

Torgeir Børven sendte Vålerenga i føringen før pause, mens Daniel Fredheim Holm la på til 2-0 i andre omgang på en glissen nasjonalarena.

- Deilig og viktig
Sogndal slo tilbake ved Ruben Holsæter snaue kvarteret før slutt, men det holdt ikke for saftgutta og osloklubben scoret i stedet på tampen ved Mos Abdellaoue.

- Det var deilig og viktig å drepe kampen på slutten der. Det var deilig å score mål, og formen begynner å bli litt bedre nå, selv om det er litt sent, sier Abdellaoue til TV 2.

Abdellaoue er på lån fra danske FC København og returnerer dit nå i sommer. Før det får han imidlertid med seg den viktige ligakampen mot rival Lillestrøm.

- Vi skal knuse Lillestrøm, slår spissen fast.

I Sogndal-leieren var selvfølgelig stemningen ikke like god etter kampslutt.

- Det bølget mye og begge lag hadde muligheten til å vinne. De fikk 2-0 på slutten, men vi svarte og hadde et bra trykk etter det, men får ikke mål, sier Ulrik Flo til TV 2.

- Dette er veldig surt, for vi hadde planer om å gjøre et seriøst forsøk på å komme til cupfinalen, sier Sogndal-spissen.

Møter Rosenborg
Nå venter Rosenborg for Vålerenga i neste runde. Kampen spilles på Lerkendal.

- Det er min type kamp. Skal vi vinne cupen må vi vinne slike kamper, også. Cupen er det vi har muligheten til å vinne i år, sier Daniel Fredheim Holm til TV 2.

Det var hjemmelaget som styrte det meste i første omgang, men gjestene fikk likevel to gigantiske sjanser foran nesa på Gudmund Kongshavn i buret.

Både Azar Karadas og Ulrik Flo kunne ha funnet nettet for Sogndal, men effektiviteten var ikke på topp for gjestene.

Effektiv var imidlertid Børven, som ordnet 1-0 i det 17. minutt. Morten Berre og Fredheim Holm kombinerte, før ballen ble slått inn foran mål. Børven fikk en enkel jobb med å sette inn kula.

Børven scoret også sist gang disse to lagene møttes i Oslo, i ligakampen 1. april.

Spenning på tampen
Det skulle drøye helt til det 72. minutt før ballen igjen lå i nettet. Vålerengas Diego Calvo dro seg fri og slo inn. På bakre stolpe sto Fredheim Holm, og han gjorde ingen feil. 2-0!

Det så ut til å gå mot en grei Vålerenga-seier nå, men like etter slo Sogndal tilbake.

En corner fra Per Egil Flo havnet hos Ruben Holsæter og det var ny spenning. VIF-keeper Kongshavn ble nok litt sperret på vei ut, men målet ble uansett godkjent.

Nærmere kom likevel ikke gjestene, og i stedet la altså Mos Abdellaoue på til 3-1. Dermed lever cupdrømmen for Kjetil Rekdal og hans Vålerenga.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.