RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vålerenga slår Rosenborg

Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix
Sist oppdatert:
Vålerenga har fått en glimrende start på årets sesong og vi tror det er en bra mulighet for at Enga slår Rosenborg i søndagens storkamp på Ullevål.

Av Kurt Leirvåg (gjestetipper)

Full runde i Tippeligaen søndag samt det prestijefylte lokaloppgjøret mellom Real Madrid og Atletico Madrid er de sportslige høydepunktene på Langoddsen søndag kveld. I tillegg spilles det kamper i fransk toppdivisjon, svenske kvartfinaler i ishockey og en del kamper i kvinnenes eliteserie i håndball. En rikholdig meny med andre ord, men kanskje ikke så mange kamper som er spennende sett fra et spillemessig ståsted.

2,90 på Vålerenga
..synes vi uansett er overodds. Etter de to første serierundene er det vanskelig å forstå hvorfor Norsk Tipping har gjort Rosenborg til forholdsvis klar favoritt borte mot Vålerenga søndag kveld. Vålerenga har imponert i sine to første kamper og bekrefter bare inntrykket fra i fjor høst om at Martin Andresen har begynt å få fasong over laget sitt. Spesielt i den vanskelige bortekampen mot Stabæk forrige helg synes vi Vålerenga imponerte og med en stadig oppadgående selvtillit i mannskapet bør det være muligheter for tre poeng i kveld.

Rufsete
Rosenborg var gode borte mot Molde i seriepremieren for fjorten dager siden, men viste svakhetstegn på mandag hjemme mot Start, der spesielt forsvarsspillet var tvilsomt. Kampen mot Start har nok skapt en viss usikkerhet i rekkene i Trondheim, og selv om Rosenborg har en enestående vinnermentalitet, synes vi oddsen i kveldens kamp er satt feil og anbefaler spill på Vålerenga.

Odd er igang
Vålerenga kan spilles som singel, men vi tar med Odd på dagens dobbel. Odd var uheldige hjemme mot Stabæk i premieren, og burde minst hatt med seg ett poeng. Således var det sterkt av oddrane å ta med deg tre viktige og solide poeng fra Gjemselund forrige søndag. Odd har ikke vært noe utpreget bortelag, og de tre poengene Odd fikk med seg fra Kongsvinger har helt sikkert skapt ro i rekkene i Skien og normalt uhyre hjemmesterke Odd skal fikse tre poeng hjemme mot Haugesund i kveld. Haugesund har spilt uavgjort i begge sine kamper til nå, men hadde lite å bidra med offensivt i sin hittil eneste bortekamp mot Brann i Bergen. 1,35 på hjemmeseier i kamp 53 er ikke allverden, men en vinner er fortsatt en vinner.

Kamp 39 Odd - Haugesund 1,35 3,80 6,85
Kamp 74 Vålerenga - Rosenborg 2,95 3,00 2,10
Totalodds er 3,98, innsats er kr 100. Her kan du spille denne dobbelen.

Søndagens tippetips finner du her
Gjestetipper Øivind Grøstad: Satser på Kongsvinger til 7,65 i odds
Søndagens travtips

Andre vurderinger:
I den spanske ligaen tar meget hjemmesterke Villareal imot Sevilla i kamp 73. Selv om Sevilla innehar femteplassen på tabellen, har Sevilla hatt en svært variabel sesong i hjemlig liga og exiten mot CSKA Moskva i åttendedelsfinalen i Champions League bekrefter inntrykket av en mellomsesong for Sevilla. Villareal har vært en enda større skuffelse, men etter en fryktelig sesonginnledning, har det gått bedre etterhvert. Vi tror på en brukbar sjanse for Villareal til 2,15 i odds.

Tre mål i snitt
Real Madrid har på sesongens 27 første kamper et gjennomsnitt på formidable 2,74 mål per kamp. Underholdning er du garantert når Ronaldo & co er i sving. 1,20 på at de vinner kveldens lokaloppgjør mot Atletico Madrid er det lett å hoppe over. Atletico Madrid har hatt en trøblete og meget variabel sesong, men de er fortsatt kapable til å forstyrre Real Madrids gullplaner. 4,35 på uavgjort synes høyt.

Nyttige lenker for oddsspill:
Langoddsprogrammet
Følg kampene LIVE her
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!

Montpellier en sensasjon
Montpellier har som nyopprykket lag vært en sensasjon i den franske toppdivisjone. Ni serierunder før slutt er Montpellier for fullt med i kampen om gullet og så lenge Bordeaux er opptatt med Champions League, er kanskje det utenkelige mulig. Hjemmelaget Lille har fått merke det harde kampprogrammet i det siste, og selv om Lille er sterkt hjemmelag, er det fristende med noen slanter på B i denne kampen til flotte 4,10.

Milan kan tape
Milan har mulighet til å komme helt opp i ryggen på Inter igjen i og med at Roma slo Inter lørdag kveld. Men Milan har fryktelig med skader for tiden. Ronaldinho, Pato, Nesta, Pirlo, Mancini og langtidsskadde Beckham er ikke med i kveld. Spesielt fraværene av Ronaldinho og Pato er kostbare for Milan, og et nytent Lazio kan skape problemer på San Siro i kveld.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere