Gå til sidens hovedinnhold

Vålerenga snudde kampen, men forsvarsspillet slaktes: - Det er utilgivelig

Vålerenga snudde kampen mot Sandefjord etter å ha havnet bakpå i første omgang, men fikk sterk kritikk for forsvarsspillet.

VÅLERENGA - SANDEFJORD 2-1:

Sandefjord tok ledelsen etter et mål av Sivert Gussiås etter ti minutter. Mot slutten av andre omgang snudde Vålerenga kampen etter to mål av Bård Finne, og VIF tok tre viktige poeng.

Men i pausen var det Vålerengas forsvarsspill på 1-0-scoringen som var i fokus. Gussiås fikk gå helt alene fra midtsirkelen, før han sendte ballen i mål fra rundt 20 meter.

Vålerengas forsvar rygget og rygget, noe som førte til slakt i Eurosport-studioet.

- Han får gå nesten 20 meter før de i hele tatt støter ut der. De slipper han til på skuddhold, det er utilgivelig, sier fotballekspert Eline Torneus i Eurosport-studioet.

Stabæk-spiller Andres Hanche-Olsen var gjest i Eurosport-studioet, og han var også enig i at Vålerengas forsvarsspill i situasjonen ikke var upåklagelig.

- Skuddet går fra 25 meter omtrent. Jeg synes det blir dumt å støte ut for tidlig der også, for da åpner du rommet bak. Jeg synes nok de kunne støtet enda litt før, men de (Sandefjord, red. anm.) har marginene med seg, sier Stabæk-spilleren.

Vålerenga-kaptein Jonatan Tollås Nation fikk spørsmål om hva som skjedde i situasjonen.

- Nei, jeg vet ikke. Vi blir litt passive, og bare faller og faller, og så får de skutt og den går via en forsvarer. De er litt heldige, men det er dårlig av oss, var Jonatan Tollås Nation sin konklusjon, da han ble intervjuet i pausen.

Mega-bom

Det var Vålerenga som startet kampen best, da de utnyttet en feil i Sandefjords forsvar, men Stokkes avslutning gikk like utenfor.

Rett etter det sendte Sivert Gussiås Sandefjord i føringen, etter et skudd som gikk via Näsberg og i mål. Vålerengas forsvarsspill ble slaktet i Eurosport-studioet.

Etter 36 minutter kom Vålerenga til en stor mulighet, men Shalas forsøk ble reddet fint av Sandefjord-keeper Storevik. Like etter fikk Shala fyre løs på ny, men igjen var Storevik med på notene.

Vålerenga presset på for utligning før pause, men lagene gikk til pause med 0-1 til Sandefjord.

Etter pause tok det ikke lang tid før Vålerenga fikk en stor sjanse til å utligne.

En Vålerenga-corner ble stusset videre i feltet, og ballen havnet på hodet til Tollås Nation, som utrolig nok ikke klarte å sette ballen i mål.

- Det er nesten bare å si «takk for kaffen» der Tollås Nation og heade den i mål. Den der skal du bare ikke misse. Det er eventyrlig. Hva skal man si. Det er på grensen til en prestasjon å få den opp i tverrliggeren, var Joacim Jonssin i Eurosport-studioet sin umiddelbare reaksjon på den store sjansen.

Finne-dobbel

Og Vålerenga fortsatte å presse på, og i det 83. minutt skulle blåtrøyene få uttelling. Sahraoui avsluttet i stolpen fra 17-18 meter, og på returen var Bård Finne først frampå og headet inn 1-1.

Sandefjord så slitne ut, og Vålerenga øynet håp om seier. Og i det 89. minutt kom den avgjørende scoringen for hjemmelaget. Dønnum tok med seg ballen ned mot dødlinja, og slo presist inn mot Finne i boksen. Headingen fra innbytteren var velplassert og gikk til venstre for Storevik og i mål.

Sandefjord prøvde å få til et lite trøkk helt på slutten, men det var ikke nok krutt i beina til bortelaget. Dermed tok Vålerenga med seg tre poeng etter en snuoperasjon på hjemmebane.

Det førte Vålerenga opp på 4. plass på tabellen. Sandefjord er nå på 13. plass på Eliteserien-tabellen.

Kommentarer til denne saken