VÅLERENGA - HAUGESUND 1-0

INTILITY ARENA (Nettavisen): Dag Eilev Fagermo etterlyste tempo fra sitt Vålerenga-lag, og gjorde to offensive bytter i pausen. I kampens sluttminutter ga det uttelling, da Benjamin Stokkes scoring sikret tre poeng til Oslo-laget.

I kampens andre omgang kom tidligere Vålerenga-helt, Christian Grindheim, inn til stående applaus fra hjemmepublikumet.

-Dørgende kjedelig

Etter kampslutt var den nåværende Haugesund-spilleren nådeløs mot eget lag.

- Jeg synes egentlig det var en dørgende kjedelig fotballkamp. Det skjer ingenting, men det virker som noen lag begynner å merke kjøret nå. Vi er ett av de. Vi er det laget som kanskje har byttet minst og det tror jeg Vålerenga også er. Det var en første målet vinner-kamp og det er ikke fordel for oss. Vi går tre mann på en ball. Det er surt. Vi scorer ikke mål og det må vi starte med, sier Grindheim til Nettavisen

- Føler du at den første rusen etter sesongstarten har lagt seg?

- Vi har jo egentlig vært dårlige fra starten. Jeg tror vi ble lurt av treningskampen mot Brann før sesongen der vi høvlet over de. Eliteserien er jevne kamper og vi har ikke klart å bikke de vår vei.

Benjamin Stokkes scoring ble til slutt avgjørende, men spissen var ikke bare fornøyd med tempoet i Vålerenga.

- Det må vi erkjenne ja. Vi sliter med å skape de helt store sjansene. Det blir lite trykk, men vi fikk rettet opp litt i pausen. Vi måtte ha mer frekvens, sier Stokke til Nettavisen, og legger til:

- Det var veldig deilig med scoring!

Osame Sahraoui ble satt inn i pausen, nettopp for å gi Oslo-laget mer energi.

- Jeg føler jeg klarte meg fint og det smaker enda bedre når vi vinner i tillegg. Jeg fikk beskjed om å løfte laget. Om det kommer litt sprut inn så laget kommer i gang så er det bra, sier stortalentet til Nettavisen, etter en imponerende forestilling på Intility.

- En Youtube-miss!

Etter bare ti minutter lå ballen i Haugesund-nettet, men scoringen ble raskt annullert fordi hoveddommer, Sigurd Smehus Kringstad, så at det hadde vært dytting i feltet på hjørnesparket.

Det var et rimelig traust første kvarter vi fikk servert fra Intility, og begge lag fremsto noe avventende i åpningen av oppgjøret.

Les også: Lå langflat etter supertalentet. Så ble Solskjær tatt på senga

Så kom den første store muligheten etter 20 minutter, og det var hjemmelagets Herolind Shala som antageligvis burde klart å sette ballen i nettmaskene, men 28-åringen blåste ballen over mål fra kort hold.

- Det er en YouTube-miss fra Shala - til tross for at den kommer litt fort på han, sa Kasper Wikestad på Twitter om situasjonen.

Ingen av lagene klarte helt å sette spillet sitt før hvilen, og det var en hel del lange baller og feilpasninger de første 45 minuttene. Like før lagene gikk i garderobene fikk bortelaget en god mulighet til å ta ledelsen, men avslutningen fra Benjamin Källman gikk like utenfor stolpen.

Irritert Fagermo i pausen

- Nei, det er et veldig tungt Vålerenga-lag. Null energi. Spiller vi sånn så taper vi. Jeg har ikke sett tempo i noe som helst, sa en tydelig frustert Dag Eilev Fagermo til Eurosport rett før andre omgang ble sparket i gang.

I pausen ble Bård Finne og Felix Myhre erstattet av Magnus Lekven og Osame Sahraoui, og sistnevnte brukte ikke mer enn en et minutt på å vise seg frem. Stortalentet dro på et imponerende raid, og fikk umiddelbart fart i Vålerenga-laget.

Les også: Regelendringer i Premier League vekker oppsikt: - Latterlig!

Banespillet gikk dog tilbake i kjent spor utover i omgangen. Vålerenga hadde mye ball, uten den store gjennombruddskraften. Haugesund prøvde seg på noen kontringer, som i beste fall kan karakteriseres som halvhjertede.

Niklas Sandberg sendte avgårde et frispark med bra kraft etter 70 minutter, men ballen gikk rett i en Vålerenga-spiller som sto oppstilt bak muren. Den ballen hadde en god retning.

Så dukket Benjamin Stokke opp på bakerste stolpe og hamret inn Vålerengas ledelse, etter et godt innlegg fra innbytter Sahraoui. Ballen ble stusset videre, og Stokke hadde plassert seg lurt i feltet.

Haugesund forsøkte etter beste evne å svare på Vålerenga-målet, men det ble for lite og for sent. Dermed ble samtlige tre poeng værende i Oslo, etter et tidvis tettspilt oppgjør.