*Nettavisen* Sport.

Vålerenga tester spiss

Den tidligere Lyn-spilleren Fredrik Dahm kan bli Vålerenga-spiller.

27.10.05 14:59

23-åringen trener med Vålerenga for tiden, og skal trene med klubben også videre. Håpet er å spille seg til fast kontrakt med Oslo-klubben.

- Jeg er vel ikke her uten grunn, sier Dahm til TV 2 Nettavisen.

- Han er her på trening for å vise seg frem. Det er alt foreløpig, sier VIF-trener Kjetil Rekdal.

Scoret 11 i år
Dahm har spilt for Lørenskog i 2. divisjon de siste tre årene, og dunket inn 11 mål i år. Karrieren startet i Lyn, og han fikk fire A-kamper for vestkantklubben før et stygt beinbrudd satte ham utenfor i om lag to år. Bruddet kom i en treningskamp mot Stabæk.

- Det tok litt tid å komme tilbake - å få tilbake motorikken, muskulaturen, alt, sier Dahm.

- Hvilke kvaliteter har du?

- Jeg er alright hurtig, høy og alright teknikk. Jeg har mine styrker og svakheter. Så får vi se om det holder, sier han videre.

Den 192 centimeter høye spissen har trent med Lillestrøm tidligere i høst, skal ha vekket interessen til Strømsgodset og har flere andre invitasjoner.

- Men vi får se hva det blir ut av det her. Foreløpig er jeg kjempefornøyd. De andre spillerne er hyggelige, og ikke minst gode. Men skulle det ikke bli noe her, så er det i hvert fall noen muligheter andre steder, sier han.

Vil ha Oslo-gull
- Som tidligere Lyn-spiller. Hvem håper du tar gull da?

- Jeg føler meg nøytral mellom Lyn og Vålerenga, men Lyn er ute av dansen. Jeg synes det hadde vært gøy med et gull til Oslo da, sier han smilende.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.