Etter det Nettavisen kjenner til har Vålerenga kommet med et kontraktsforslag til Linnes og venter nå på svar fra landslagsbacken.

Den tidligere Molde-spillerens kontrakt med Galatasaray gikk ut 1. juli, og han står dermed fritt til å signere med en ny klubb.

VIF: - Veldig interessert

Sportslig leder i Vålerenga Jørgen Ingebrigtsen sier at Linnes er en spiller Oslo-klubben gjerne kunne tenke seg.

- Martin Linnes er jo veldig spennende for mange norske klubber, hvis han er tilgjengelig. Vi hadde vært veldig interessert i det, hvis det hadde vært mulig. Det må spilleren selv svare på. Hva han tenker videre, vet ikke jeg, sier Ingebrigtsen til Nettavisen.

Han avviser imidlertid at Vålerenga har kommet med et konkret tilbud til 29-åringen.

Linnes' agent Jim Solbakken har ikke besvart Nettavisens henvendelse onsdag.

Jakter erstattere for Myhre og Adekugbe

Vålerenga har mistet Felix Horn Myhre til Brann og Sam Adekugbe reiser til Hatayspor i Tyrkia denne sommeren. Ingebrigtsen er klar på at Oslo-klubben er ute etter erstattere.

- Vi har mistet Felix (Horn Myhre) som var cover på begge backene, og Adekugbe reiser 1. august. Vi har to unggutter som tredje- og fjerdevalg på stopperposisjon, så vi må ha inn én til to nye forsvarsspillere i løpet av vinduet, sier Ingebrigtsen.

Martin Linnes er to ganger seriemester og cupmester med Galatasaray siden overgangen fra Molde i 2016.

Han har 29 kamper for det norske landslaget under beltet og var senest i aksjon for Norge i landskampene mot Gibraltar og Montenegro i mars.