ULLEVAAL: Onsdag kveld var det klart for et skikkelig byderby på Ullevaal stadion, da Vålerenga og Lyn møttes i cupens tredje runde. Det var første gang siden cupkampen på Bislett i 2012 at de to rivalene møttes.

Den gang var det jevnt helt til mål. Det ble det ikke denne gang. Vålerenga tok ledelsen etter kvarteret, da svenske Rasmus Lindkvist sendte en ball mot bakre stolpe. Der dukket Morten Berre opp og kunne enkelt skli ballen inn i mål.

Det var heller ikke ufortjent at det var nettopp VIF som tok ledelsen. Laget var dominerende i banespillet tidlig i kampen og skapte flere sjanser. Lyn var imidlertid heller ikke ufarlige. Spesielt et par lange innkast fra Kim Holmen skapte problemer.

Etter 20 minutter økte imidlertid Vålerenga til 2-0. Et innlegg i Lyn-feltet ble bare halvveis avklart, og Sivert Heltne Nilsen dunket inn 2-0 på hel volley fra kort hold.

Ledelsen holdt til halvtid, og Vålerenga kunne ta pause med en fortjent ledelse, selv om repetisjonene viste at Berres 1-0-mål burde vært annullert for offside.

Perlemål fra Kjartansson

I andre omgang fortsatte Vålerenga å styre kampen. Ghayas Zahid var nær ved å øke til 3-0 tidlig i omgangen, men avslutningen gikk utenfor.

Mer treffsikker foran mål er Vålerengas superspiss Vidar Örn Kjartansson. Selvsagt måtte han få et mål også i denne kampen, og hvilket mål det var. Vålerenga tok seg tid til lekkert klikk-klakk-spill inne i Lyns 16-meter, før Kjartansson enkelt satte inn 3-0.

Få minutter senere fikk imidlertid Lyn nytt håp, da Finn Badou Jor ble spilt frem i bakrom. Den storvokste spissen rundet keeper og satte inn 1-3 for Lyn.

Håpet om en cupbombe ble imidlertid raskt slukket. Et innlegg fra Daniel Fredheim Holm traff Vidar Örn Kjartansson inne i feltet, og den islandske spissen scoret selvsagt igjen. Dermed 4-1 til Vålerenga og seks cupmål på tre kamper fra Kjartansson.

Scoring fra debutant

Sivert Heltne Nilsen fikk sitt andre mål for kvelden like før slutt, da han headet inn 5-1 like foran Kristofer Hæstad, som tok farvel med Klanen og Vålerenga i kveldens kamp.

Det var imidlertid en Lyn-debutant som fikk score kveldens siste mål. Markus Cham har nylig kommet til Lyn fra Frigg, og han viste sine ferdigheter da han skrudde inn et frispark til 5-2 med kampens siste spark.

Tilskueroppmøtet på kampen må riktignok sies å være en skuffelse. Snaue 8000 tilskuere er langt mindre enn mange hadde forventet, selv om Lyn-fansen møtte opp tallrike nok til at det ble lange køer utenfor den kortsiden der de var plassert.

Les mer fullstendig referat i vårt livesenter!

Før kampen

Kampen i 2012 vant Vålerenga 2-1, i en kamp som var mye jevnere enn divisjonsforskjellen skulle tilsi. Nå er lagene hakket nærmere hverandre i ligasystemet, og det er store forventninger i begge leire.

Før kampen snakket vi med kollegene Joachim Westher Andersen og Lasse Vangstein, som heier på hver sin klubb i kveldens kamp. Lad opp med det lystige videointervjuet her!

Kampen mellom Vålerenga og Lyn følger du direkte i vårt livesenter.

Lagenes cupkamper hittil:

Nordstrand – Vålerenga: VIF videre etter sjansesløseri

Elverum – Vålerenga: Kjartansson reddet Vålerenga

Lyn – Skeid: Livsviktig for Lyn å slå Skeid

Bærum – Lyn: Cuphelten lover flere mål