*Nettavisen* Sport.

Vålerenga vant slaget

VIF ble puljevinnere etter å ha slått Rosenborg på Lerkendal. Nå må trønderne vinne i Stockholm for å gå videre i Royal League. Les alt om gårsdagens runde her.

18.02.05 08:01

ROSENBORG - VÅLERENGA 0-1: Kampen minutt for minutt

Freddy dos Santos ble matchvinner på Lerkendal, med sin straffescoring tre minutter inn i andre omgang. Vidar Riseth la Bernt Hulsker i bakken helt unødvendig, og straffen var korrekt idømt.

Samme Freddy dos Santos var en av hovedpersonene i en situasjon som vil bli diskutert i Trondheim. Frode Johnsen lobbet ballen mot mål og dos Santos reddet på streken. RBK-spillerne og hjemmepublikum mente ballen var over mållinjen, og TV-bildene kan tyde på at trønderne har rett.

Rosenborg satte inn en durabelig sluttspurt, og presset Oslo-laget tilbake på banen. Men de klarte aldri å score på Árni Gautur Arason.

Vålerenga er videre i Royal League, mens Rosenborg må vinne borte mot Djurgården i Stockholm, eller håpe på Vålerenga seier i siste runde mot Esbjerg.

Esbjerg slo Djurgården 1-0 i Danmark, og dermed er svenskene ute av turneringen. De har kun ett poeng etter fem kamper, fra 4-4-kampen på Lerkendal i første runde.

Esbjerg scoret etter 66 minutter. Hans Henrik Andreasen fikk stå på seksten meter og banke ballen i mål på halvspretten.

Les også:
Rosenborg sliter med Vålerenga-kompleks.
Dylan gjenoppsto for Brann
Ny sterk TIL-kamp
Dansk suksess, svensk fiasko

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.