Vålerenga videre etter straffedrama

Lars Bohinen holdt hodet kaldt, og satte sikkert inn det avgjørende målet i straffekonkurransen mot polske Wisla i returkampen torsdag kveld. Dermed sikret han UEFA-cupspill for Vålerenga også på nyåret. VIF-helten: Krampa tok Bohinen

28.11.03 08:51

Molde må vinne med minst to mål over Benfica hjemme på Røkkeløkka i kveld for å gå videre i UEFA-cupen. Kampen følger du direkte på web-TV fra klokka 20.00.

WISLA - VÅLERENGA 0-0: Vålerenga spilte 0-0 hjemme mot Wisla, og en vanskelig returkamp ventet nordmennene i returkampen. 8500 elleville polske fans håpet på Wisla-scoring, men Vålerenga holdt orden i de bakerste rekker og gjennomførte en perfekt forsvarskamp.

Kjetil Rekdal, som enda ikke med full sikkerhet trener Vålerenga neste sesong, holdt orden på det defensive, og etter to målløse omganger var det duket for ekstraomganger. Men også ekstraomgangene endte uten nettsus for noen av lagene, og dermed måtte det hele avgjøres på straffer. Jørgen Jalland fikk rødt kort i nest siste spilleminutt etter å ha fått sitt andre gule for dagen.

Dramatisk straffekonkurranse

- Det er bedre at "i" scorer, enn at du bommer, sa Kjetil Rekdal sist han tok straffe for Vålerenga.

Og sjefen sjøl åpnet straffesparkkonkurransen for Vålerenga. Han scoret sikkert som banken.

Wisla brente to straffer, og på stillingen 3-3 kunne Lars Bohinen avgjørde det hele. Midtbaneveteranen holdt hodet kaldt, og sendte Vålerenga videre til tredje runde. David Hanssen og unggutten Tommy Edvardsen scoret på de øvrige straffene for Vålerenga. Keeper Øyvind Bolthof brente sitt straffespark.

- Jeg er rørt, dette er en fantastisk lagseier. Det var viktig at jeg tok den første straffen, så gutta fikk se at det var mulig å score, sa Rekdal til NTB etter triumfen.

Viktige midler

En UEFA-cupkamp i tredje runde gir Vålerengas bunnskrapte klubbkasse påfull. For klubben kan avansementet bety inntekter på godt over fem millioner kroner. Det er hva et møte med en storklubb kan bringe inn i klubbkassen.

Klubbens økonomiske situasjon er plutselig snudd på hodet i løpet av seks dager. Etter kvalifiseringsseieren mot Sandefjord lørdag slettet klubbeier John Fredriksen gjelda på rundt 35 millioner kroner.

Rekdal også neste år

Kjetil Rekdal vil nå etter alt å dømme trene Vålerenga også neste sesong. Den tidligere landslagsspilleren har tidligere sagt at han vil vente med å ta en avgjørelse på om han vil fortsette eller ei. Nå ser det ut som han har bestemt seg for å bli i hovedstaden.

- Vi er i dialog, og nå har vi gjort vårt. Det skal ikke være noe problem å finne en løsning på det problemet, sier Kjetil Rekdal.

(Ingressbildet er av Tom Henning Hovi. Foto: Scanpix)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.