Gå til sidens hovedinnhold

Vålerenga videre i cupen etter storseier over byrivalen

Et Lyn-lag ute av sesong fikk det tøft i møtet med Dag-Eilev Fagermos menn.

LYN - VÅLERENGA 0-4:

Vålerenga er videre til 2. runde i Cupen etter søndagens seier over byrival Lyn i sommervarmen på Bislett Stadion.

Sjansene for blåtrøyene kom på løpende bånd og de hadde blant annet fire skudd i metallet. Det endte likevel med en komfortabel 4-0-seier for Dag-Eilev Fagermos mannskap etter to scoringer i hver omgang.

Midtstopper Brage Skaret sendte blåtrøyene i ledelsen, før også Henrik Bjørdal, Henrik Udahl og Tobias Christensen tegnet seg på scoringslisten.

- Lyn er heldige som ikke taper med mer, fastslo likevel Carl-Erik Torp som kommenterte kampen for NRK, like før slutt.

Les også: Masseslagsmål før rivaloppgjør i cupen: - Flere personer utsatt for vold

- Helt forferdelig

Under pausepraten med NRK innrømmet Vålerenga-kaptein Jonatan Tollås Nation uansett at det ikke bare var enkelt å spille kamp på den solfylte banen i Oslo i nærmere 30 varmegrader.

- Det er helt forferdelig å spille. Det er sånn at du gisper etter luft hele tiden. Men altså, vi har gjort det før og vi kommer til å gjøre det igjen. Det er ikke uspillbart, for å si det sånn, sa Tollås Nation til NRK.

Etter en 2-0-ledelse til pause var kapteinen uansett fornøyd med måten laget opptrådte på mot Lyn som til daglig holder til i 3. divisjon, og som på grunn av koronarestriksjoner ikke har spilt en tellende kamp på nesten to år.

- Jeg synes vi gjør det profesjonelt. Vi skaper mange sjanser og bør i hvert fall score 2-3-mål til. De har jo ikke spilt kamp på et halvannet år, så det er ikke annet å vente, sa han videre.

Komfortabel VIF-seier

Vålerenga føk likevel ut av startblokkene og etter 10 minutter var Henrik Udahl nær å sende bortelaget i ledelsen med en heading som gikk i stolpen.

Les også: Haalands fetter avsluttet scoringene da Molde gikk enkelt videre i cupen

Noen minutter senere satt den imidlertid for Fagermos mannskap. En corner fra Christian Dahle Borchgrevink ute på venstresiden fant Skaret, som med foten ekspederte inn scoringen.

Like etter doblet Bjørdal for gjestene etter pent angrepsspill. Odin Thiago Holm ble spilt fri til venstre i boksen, før han på vakkert vis vendte opp og fant Bjørdal stormende inn feltet, som enkelt satte ballen i mål.

Utover den første omgangen spilte begge lag seg til gode muligheter, men det ble med de to målene før hvilen.

Fire minutter ut i andre omgang tegnet også Udahl seg på scoringslisten. Osame Sahraoui fant backen Oskar Aron Opsahl ute til høyre, som med et hardt innlegg langs bakken fant spissen som økte ledelsen til 3-0.

20 minutter før fulltid var også Christensens første scoring i Vålerenga-trøya et faktum da skuddet fra utenfor sekstenmeteren gikk innom en Lyn-forsvarer og forbi en utspilt Øyvind Knutsen i buret.

Dermed endte det med en svært komfortabel seier til Vålerenga over byrivalen.