RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vålerenga vil spille på Ullevaal

Sist oppdatert:
Vålerenga besluttet tirsdag å beramme hjemmemøtet med Newcastle 26. februar til Ullevaal stadion. Kommer klubben på kant med værgudene, vil de flytte kampen til Vallhall.

Direktør i Vålerenga Fotball, Kjetil Siem, avviser påstandene om at det er kostnader forbundet med å klargjøre et snødekket Ullevaal som har skapt frustrasjoner for Oslo-klubben. Det er utelukkende uenighet rundt UEFAs krav om reservearena som har vært problemet.

- Fordi det ikke er helt usannsynlig med værforhold som gjør at kampen ikke kan spilles på Ullevaal, krever UEFA at vi berammer en reservearena hvor kampen kan spilles innen 24 timer. Vi har hele tiden ønsket å beramme Vallhall, men Newcastle har varslet at de ikke vil akseptere dette. Det er det som er problemet. At vi ikke skulle klare å rydde Ullevaal for snø er helt latterlig, sier Kjetil Siem til TV 2 Nettavisen.

Har statistikken på sin side

Skulle værgudene vise fra sin verste side, vil Oslo-klubben måtte stille med en reservearena hvor kampen kan avvikles i løpet av 24 timer. Usikkerheten rundt hvorvidt Vallhall kan godkjennes for dette formålet, har gitt Kjetil Siem & Co. litt å tenke på de siste dagene. Til slutt kom Oslo-klubben frem til at storhallen med kunstdekke må godkjennes.

- Newcastle har varslet protest, og hevder å ha medhold fra FA i at de ikke kan spille innendørs. Vi kan imidlertid ikke se at UEFA kan nekte oss å spille i Vallhall. Kolbotn spilte jo europacup der tidligere i høst. Vi måtte svare UEFA innen klokken 12 i dag. Det har vi gjort. Nå har UEFA god tid på seg til å vurdere om Valhall er ok, sier Siem.

Tomme tribuner?

Dersom kampen må flyttes fra Ullevaal, og Newcastle får medhold i at den ikke kan gå i Valhall, har Vålerenga et problem. Klarer ikke Siem & Co. å finne en ny arena i løpet av 24 timer, vil oppgjøret bli avlyst. Men selv om UEFA skulle godkjenne Vallhall kan det oppstå problemer.

- Tilskuerkapastiteten i Vallhall er jo langt fra stor nok. Newcastle alene kommer med nok folk til å fylle Valhall.

- Hva gjør dere eventuelt med de som har kjøpt billett til Ullevaal, dersom kampen må flyttes.

- Det har vi ikke funnet en løsning på. Vi kan jo risikere å måtte spille kampen for tomme tribuner av frykt for sikkerheten inne i Vallhall. Det er jo helt uaktuelt å bare slippe inn de tilreisende. Men vi har god tid til å komme frem til en løsning her, sier Siem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere