Vålerenga viste medaljetakter da Strømsgodset ble overkjørt

STOLT: Ronny Deila var stolt etter at Strømsgodset ble knust på Intility Arena torsdag. Vålerenga-treneren mener det er en kulturendring på gang i klubben.

STOLT: Ronny Deila var stolt etter at Strømsgodset ble knust på Intility Arena torsdag. Vålerenga-treneren mener det er en kulturendring på gang i klubben. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

Ronny Deila måtte klare seg uten en av fjorårets beste eliteseriespillere, Mohammed Abu, da Strømsgodset ble slått. Etter kampen trakk han frem Abus reaksjon på seieren som et symbol på samholdet i klubben.

16.05.19 23:34

VÅLERENGA - STRØMSGODSET 2-0:

VALLE (Nettavisen): Vålerenga har fått en god start på 2019-sesongen, og samtlige lag som har kommet til Intility Arena denne våren har fått kjørt seg mot lagets offensive arsenal.

16. mai var det Strømsgodset som fikk unngjelde. Drammenserne ble sendt tomhendte hjem etter at Aron Dønnum og Herolind Shala sørget for 2-0-seier til hjemmelaget.

Godset, som fortsetter å slite i bunnen av Eliteserien, var heldige som slapp unna med kun to baklengsmål, og Eurosport-ekspert Joacim Jonsson er nå klar på at Vålerenga er en medaljekandidat i 2019.

- Jeg visste at de skulle være gode i medgang, da har de mange spillere som skinner. Toppnivået er skyhøyt og når de nå har fått en god start, er de en medaljekandidat, sa Jonsson til Nettavisen mens Vålerenga kjørte over gjestene fra Drammen.

Deila hyller samholdet

Ronny Deila la ikke skjul på at han var stolt over festfotballen laget hans vartet opp med på Oslos østkant dagen før nasjonaldagen.

- Vi er gode fra første til siste minutt og slipper til én målsjanse på 90 minutter og skaper nok sjanser til å vinne kampen mer enn 2-0, men jeg er utrolig stolt og imponert av gutta og hva de gjennomfører i dag. Det var kjempemorsomt, sier Deila til Nettavisen.

I FORM: Aron Dønnum og Vålerenga viser at de blir å regne med i eliteseriesesongen 2019. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

Mohammed Abus skadefravær fylte Herolind Shala den sittende midtbanerollen på en glitrende måte. Gleden som nøkkelspiller Abu viste etter kampen, til tross for at han ikke selv spilte, er noe Deila bet seg merke i.

- Det er konkurranse i laget, og alle vil hverandre vel. Vi ser i dag at Israelsson og Abu er like glade som resten. Det er tegn på en kultur som får hverandre til å bli bedre.

Vålerenga-treneren er klar på at det er en kulturendring på gang i Vålerenga, og ferske signeringer glir rett inn i et lag med sterkt samhold, i motsetning til tidligere.

- Det er en profesjonell kultur - folk gjør hverandre gode. Det kommer nye spillere inn på laget, og det ser ut som vi ikke mangler noen. Det er tegn på en bra kultur. Spillere kommer til klubben og får ut potensialet sitt. Tidligere har det vært vært sånn at når du kommer til Vålerenga, blir du dårligere av deg sjøl. Det tar tid å endre, men vi er på gang nå. Det er et vanvittig samhold i klubben, og vi har det gøy sammen.

Kjørte over Strømsgodset

Vålerenga var det klart beste laget i åpningsminuttene og den første store sjansen kom etter et kvarters spill.

Aron Dønnum spilte ballen fram til Fitim Azemi, som avsluttet langs bakken mot det lengste hjørnet. Godset-keeper Viljar Myhra var imidlertid med på notene og fikk slått ballen til corner.

Midtveis i omgangen skulle det løsne. Magnus Lekven slo ballen ut til Efrain Juarez, som hadde flyttet høyt opp i banen fra sin backposisjon. Meksikaneren fant Dønnum, som på to touch la ballen til rette for skudd og hamret inn 1-0 i nærmeste hjørne.

Hjemmelaget fortsatte å kjøre over gjestene fra Drammen og etter en snau halvtime var Dønnum farlig frampå igjen etter et nytt strålende Vålerenga-angrep. 21-åringen ble imidlertid hindret såpass i skuddøyeblikket at han havnet i ubalanse og avsluttet utenfor.

Mos farlig frampå

Like før pause var vertene farlig frampå igjen. Azemi vippet ballen lekkert gjennom til Matthias Vilhjalmsson, som ikke fikk nok trøkk i volleyavslutningen til å overliste Myhra. Godset-keeperen fikk avverget til corner.

PYNTET TIL FEST: Klanen bydde opp til tifofest før avspark 16.mai. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

På overtid i den første omgangen skapte Strømsgodset sin første sjanse i kampen. Et innlegg fra venstre fant pannebrasken til tidligere VIF-spiller Mostafa Abdellaoue, men tidligere Godset-keeper Adam Larsen Kwarasey var med på notene.

Den andre omgangen startet som den første - med total Vålerenga-dominans. Gjestene var ikke nærheten av å ha kontroll på hjemmelagets angrepsrekke.

Etter 49 minutter broderte de seg gjennom Godset-forsvaret på ny, og Chidera fikk avslutte fra god posisjon, men Myhra reddet igjen, før Azemi prøvde seg og ble blokkert.

Midtveis i den andre omgangen gikk Vålerenga opp i 2-0 etter nok et flott angrep, der innbytter Bård Finne første traff stolpen, før Herolind Shala satte returen i mål.

Neste kamp for Vålerenga er hjemmemøtet med Lillestrøm 25. mai, mens Strømsgodset tar imot Tromsø førstkommende helg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.