*Nettavisen* Sport.

Vålerengas gudegave

Foto: Kyrre Lien / SCANPIX

- Han er helt fantastisk, sier Martin Andresen.

21.03.11 10:51

VIKING - VÅLERENGA 0-2: Hver gang han involverte seg i en duell, gikk han seirende ut av den. Hver gang han fikk ballen i beina, spilte han den videre til en medspiller. Hver gang Viking gikk i angrep, posisjonerte han seg perfekt.

Hver gang Vålerenga trengte ham, dukket han opp.

Fegor Ogude er gudegaven Vålerenga har ventet på. Esset i Martin Andresens erme.

- Ja, han er en av dem som vi er trygge på, men som kanskje ikke andre har tenkt på i forhold til å forsterke oss, sier Andresen til Nettavisen.

Herjer på treningsfeltet
Vålerenga-treneren lyser opp når han blir bedt om å beskrive sitt midtbaneanker.

Nigerianeren kom til osloklubben i august i fjor. Han ble ikke hentet inn med tanke på 2010-innspurten, men med tanke på 2011-sesongen og årene som kommer.

- Vi så det på treningene i fjor, at han er helt fantastisk. Men han fikk det ikke ut i kamp i fjor. Det tar litt tid å komme inn i vår spillestil. Ikke bare det, men også det å komme til Norge. Det er et annet tempo i kampene. Men han var enestående på treningene, sier Andresen til Nettavisen.

Og legger ivrig til:

- Så kom han tilbake i vinter. Da var han tryggere og visste hva som skulle skje. Da så du at han var best.

Smak litt på det siste ordet i forrige setning. Det er stort.

Sesongoppkjøringen ødelagt
Oppladningen til tippeligasesongen 2011 ble imidlertid fullstendig ødelagt for 23-åringen fra Lagos. Han pådro seg en skade og ble satt ut av spill i tre måneder.

- Han har bare trent i fire dager, så vi var litt usikre på ham, innrømmer Andresen etter 2-0-seieren på Viking Stadion.

Det var det tilsynelatende ingen grunn til å være. Fegor Ogude storspilte i seriepremieren, som ble avgjort da Bojan Zajic kontret inn 2-0 like før slutt. Håvard Nielsen la for øvrig grunnlaget for seieren med sitt 1-0-mål i første omgang.

- Hvordan vil du beskrive Ogude som spiller?

- Sterk i duellene, god én mot én defensivt, trygg og god med ballen. Han har det meste, han.

Kaptein Kristoffer Hæstad forteller at nigerianeren har sklidd fint inn i miljøet i spillergruppen.

- Han er en veldig rolig fyr. Han smeller til på banen og er veldig rolig utenfor. Han passer veldig godt i gruppen. Og han tilfører oss muskelkraft. Han er en duellspiller som er god med kula, og kommer til å tilføre oss mye i år, sier Hæstad til Nettavisen.

Ble pappa i februar
Fortsatt venter Ogude på å få familien på plass i Oslo. Han og kona fikk sitt første barn i februar - en sønn - som 23-åringen ennå ikke har sett. Naturlig nok gleder han seg stort til å reise hjem til Nigeria i forbindelse med neste ukes landslagssamling.

Da får han forhåpentlig sett sønnen sin for første gang.

- Han ble født den 28. forrige måned. Det er stort, sier Ogude til Nettavisen.

Han gleder seg til kona og den nyfødte sønnen flytter til Oslo. Det blir nok et kuldesjokk for dem. Fegor Ogude husker godt hvordan han opplevde Oslo da han kom til Norges hovedstad for første gang.

- Det var iskaldt for meg. Det er ikke sånne temperaturer i Nigeria, smiler Ogude.

Og bare så det er sagt: Ogude kom i august. Ikke mars/april.

- Men jeg begynner å bli vant til været her nå, ler 23-åringen.

Trives i Norge
Lever han opp til forventningene til Martin Andresen, vil snart utenlandske storklubber komme med henvendelser. Vålerengas trener har imidlertid ingen planer om å selge nigerianeren med det første.

- Vi skal satse på seriegull med Vålerenga flere ganger før han forsvinner, sier Andresen med et lurt smil.

Fegor Ogude har heller ingen planer om å forsvinne med det første. Midtbaneankeret legger ikke skjul på at målet er å spille i en større liga, men han er veldig komfortabel med å spille i Tippeligaen noen sesonger før det eventuelt skjer.

- Når tiden er inne. Jeg nyter tiden min her. Tippeligaen er en god liga å starte i. Jeg må ta et skritt av gangen, sier Ogude til Nettavisen.

Andresen smiler bredt når han blir bedt om å tenke på hvor god Ogude kan bli.

- Nå er han blitt vant til spillestilen, kulturen, maten og alt. Det er han nå, og da kommer han bare til å bli bedre og bedre.

HTML EMBED

HTML EMBED

Annonsebilag