*Nettavisen* Sport.

Vålerengas millionmann

Foto: Tor Richardsen (Scanpix)

Han ble hvilt mot Brann for å være i toppform til Brugge-kampen. I kveld skal han sørge for milliongevinst for Vålerenga.

24.08.05 09:49

BRUGGE (TV 2 Nettavisen): - Amund Skiri blir veldig, veldig viktig mot Brugge, sier Kjetil Rekdal til TV 2 Nettavisen. Vålerengas trener lot 27-åringen stå over lørdagens cupkamp mot Brann for å ha ham uthvilt onsdag kveld.

Den tidligere midtstopperen, som nå er omskolert til defensiv midtbanemann, har ikke spilt mer enn sju kamper fra start denne sesongen. Skiri føler likevel at bidratt positivt. Seks av de sju kampene har vært bortekamper.

Og Vålerenga har vunnet alle sju.

Trives i ny rolle
- Jeg har spilt mye bortekamper. Midtbanerollen er ny for meg, men jeg trives veldig godt med den. Og jeg føler at jeg har noe å bidra med, spesielt som organisator, sier Skiri til TV 2 Nettavisen.

Den tidligere Aalesund-kapteinen har – uten sammenligning for øvrig – samme rolle i Vålerenga som Claude Makelele har i Chelsea, Dietmar Hamann har i Liverpool og Patrick Vieira får i Juventus.

- I denne rollen må man ha ro, god posisjoneringsevne og kunne være en buffer foran forsvaret. Jeg er nokså trygg med ballen, men det er nok det jeg har mest å jobbe med – jeg er jo gammel midtstopper, flirer 27-åringen.

Forsøkte flere ganger
Vålerenga forsøkte å hente Amund Skiri til Oslo både i 2002 og 2003, men hadde ikke nok økonomiske muskler til å overtale Aalesund til å selge. Dermed måtte oslolaget vente til han var bosmanspiller. I vinter meldte han endelig flytting til Oslo.

- Jeg kom jo på et nokså gunstig tidspunkt. Og jeg har aldri angret et sekund, selv om det blir noen kamper på benken.

Romsdalingen forlot Aalesund etter åtte år i klubben. Fire av årene spilte han under Ivar Morten Normark. Noe Skiri er takknemlig for at han fikk oppleve.

- De var utrolig lærerike år. Jeg lærte mye om det å bygge et lag, og å ta ansvar for egen utvikling. Jeg følte at jeg gikk godt hånd i hånd med Aalesund.

Landslaget neste?
Kjetil Rekdal forlanger aggressivitet, løpsstyrke, duellstyrke og kreativitet mot Brugge onsdag kveld. Duellstyrken skal Skiri bidra med. Rollen er den samme som Thomas Holm løste så godt i fjor at han spilte seg inn i landslagsdiskusjonen.

Så langt har ikke Skiri tenkt.

- Jeg har aldri tenkt at jeg er på landslagsnivå. Det er mange gode spillere i Norge, men det er klart at man blir lagt ekstra merke til i Vålerenga. Men jeg har bare så vidt spilt 30 kamper i eliteserien.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.