RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vålerengas usynlige helt

Foto: Marius Vik (Mediehuset Nettavisen)
André Muri har gått fra å være uønsket til å bli sjefen i Vålerengas forsvarsrekke.

VALLE (Nettavisen): Ingen utespiller i Vålerenga har fått så mye spilletid som André Muri denne sesongen. 29-åringen har spilt hvert eneste av Oslo-lagets 720 minutter med Tippeliga-fotball i år. Holder man Start-glippen utenfor, har laget bare sluppet inn fire mål på syv seriekamper.

- Muri er en usynlig helt, sier Martin Andresen, og innrømmer at midtstopperen er selvskreven på dagens Vålerenga-lag.

Slik har det ikke alltid vært.

Var på vei bort
Da Martin Andresen kom til Oslo-klubben før jula 2007, hadde Muri nettopp avsluttet et låneopphold i Odd Grenland og tilliten i Vålerenga var fraværende – Muri ble nærmest bedt om å finne seg en ny klubb. Men tilbudene lot vente på seg, og i stedet bet hardhausen tenna sammen.

Slik har de forblitt.

André Muri er nemlig ikke den spilleren som prater høyest, og klaging hører man aldri. Sant å si er den gamle Stabæk-stopperen bare opptatt av én ting – å lykkes på banen. Og i en alder av 29 år gjør han virkelig det. Etter at Vålerenga-karrieren så ut til å gå mot slutten har nemlig Oslo-laget hatt flere midtstoppere enn Tiger Woods har hatt damer.

Muri har overlevd dem alle (Han ramser opp Panzer, Ronny Johnsen, Kjetil Wæhler, Dan Thomassen, Andreas Nordvik, Bengt Sæternes, Birger Madsen, Stefan Strandberg, Jarl André Storbæk - «og da har jeg sikkert glemt noen også»).

- Det er veldig deilig å få tillit. Det gir selvtillit og man framstår annerledes, innrømmer midtstopperen.

- Jeg var redd for at Vålerenga-tiden var over, men det gikk en faen i meg og jeg ville se hvordan det gikk her.

- Har alle forutsetninger
Svaret? Bra. Meget bra.

- Han har endelig fått ut det potensialet han viste da han spilte sammen med Brede Hangeland på U21-landslaget. Han har alt som skal til for å bli en kanongod stopper. Det finnes ingen begrensninger på hvor god han kan bli. Han har alle fysiske forutsetninger som skal til, skryter Martin Andresen.

Selv mener Muri at hans styrke ligger i at han ikke har noen store svakheter på banen, men han hadde gjerne sett at han hadde mer enn hodespillet som sin store forse. Andresen er ikke enig.

- Spisskompetansen ligger i duellspillet, men han har også veldig god teknikk, gjør bare gode valg og kunne like gjerne spilt på midtbanen.

- Han nyter stor respekt i spillergruppa, tar nå mye ansvar og binder forsvaret sammen. Muri er rett og slett en 100 prosent ordentlig fyr som du kan store helt og fullt på, mener Vålerenga-treneren.

Lørdag ser du om det er nok til å stoppe Norges beste hjemmelag. Vålerenga reiser til Drammen for å møte Strømsgodset, og kampen kan du selvsagt følge her i Norges raskeste livesystem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere