I Ferdinands egen podkast «Vibe With Five» går den tidligere midtstopperen langt i å kritisere sin gamle arbeidsgiver.

United har som kjent slitt siden sir Alex Ferguson (81) forlot klubben i 2013. Ten Hag er klubbens femte permanent manager siden Ferguson-æraen, og selv om det ser ut til at nederlenderen er i ferd med å dra klubben i riktig retning, spørs det om majoriteten av United-fansen jublet nevneverdig for en tredjeplass i Premier League forrige sesong.

Ferdinand mener at de siste årene har vært negativt preget av valgene klubben tok for snart ti år siden, og at det forfølger klubben til den dag i dag.

I podkasten sier han blant annet at det var en stor tabbe å la spillere som Jonny Evans, Danny Welbeck, Javier Hernandez, Rafael og Fabio Da Silva forlate klubben i perioden fra 2014 til 2015. De nevnte spillerne hadde alle gått gradene i United, og forlot klubben under enten David Moyes eller Louis van Gaal, som var etterfølgerne til Ferguson.

– De var DNA-et i Manchester United. De kom alle gjennom systemet. Alle var United-gutter, innleder Ferdinand.

– Det var en del av hva klubben var bygget på. Folk som kom gjennom akademiet var fasiten til alt Manchester United stod for. Så kvittet de seg med en etter etter. Jeg kunne ikke tro at klubben lot det skje.

Welbeck ble i 2014 solgt til Arsenal for rundt 200 millioner norske kroner. Han fikk 142 kamper i United-drakten, og scoret 29 mål. Veien gikk så videre til Watford, før han meldte overgang til sin nåværende klubb, Brighton.

Hernandez ble samme sesong lånt ut til Real Madrid, før han året etter dro til Bayern Leverkusen. I dag spiller han i amerikanske LA Galaxy.

Med det er spesielt at klubben lot Evans forlate klubben som irriterer Ferdinand mest.

– Klubben skulle aldri latt det skje. Han var den beste midtstopperen i klubben da han dro. Chris Smalling hadde en flott karriere, men Evans var en bedre spiller, fastslår Premier League-legenden.

Evans ble i sin tid solgt til Premier League-kollega West Bromwich, etter et par låneopphold, før han byttet beite til Leicester.

Nettavisen har fått oppdatert app.

Du kan laste den gratis for å holde deg oppdatert og opplyst.

Her finner du appen til Apple-telefoner

Her finner du appen til Android-telefoner