Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Valgerd sier nei til poker

Foto: Jarl Fr. Erichsen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Både Valgerd Svarstad Haugland og Norsk Tipping sier nei til å satse på poker - det raskest voksende pengespillet på Internett.

Norsk Tipping lå nylig fram årsrapporten for 2004, der det framgår at den totale spillinntekten har sunket fra 9,743 milliarder kroner i 2003 til 9,617 milliarder i 2004. Markedsandelen til Norsk Tipping har sunket fra 37 prosent (i 2000) til 23 prosent (2004).

Poker er den raskest voksende spillformen på Internett. Det største selskapet, Party Poker, drar trolig inn rundt én milliard dollar i år. Hver dag spilles det for rundt én milliard kroner på Internett.

- Galskap
Nå ønsker det statlige Svenska Spel å starte med poker, og selskapet har derfor søkt den svenske regjeringen om lov til dette. Også i Danmark har det statlige spillselskapet satt poker øverst på ønskelisten.

Argumentet er at de vil hindre utenlandske bookmakere i å ta hele kaka, skriver Dagens Næringsliv.

- Dette er helt uaktuelt for oss. Å kaste seg på galskapen på denne måten samsvarer ikke med den rollen vi skal ha, sier Norsk Tippings administrerende direktør Reidar Nordby til avisen.

Han mener pokerspillets utvikling er beklagelig. Markedssjef Allan Aasterud i Playit.com mener Norsk Tipping og regjeringen sover i timen.

- En sinnssyk avgjørelse
- Norsk Tipping hevder at det er rundt 2,5 milliarder kroner som forsvinner ut av landet på det meste. Jeg tror det er nærmere fem milliarder. Poker står for en betydelig andel av dette. Og omsetningen stiger dag for dag. Jeg retter ikke skyts mot Norsk Tipping, men mot myndighetene og regjeringen, sier Aasterud til TV 2 Nettavisen.

Kulturminister Valgerd Svarstad Haugland sier til Dagens Næringsliv at pokersatsing uansett ikke er aktuelt. Det er viktig med en restriktiv linje, mener hun.

- Det er en sinnssyk avgjørelse. Valgerd har verken interesse eller kunnskap om sport og spill i det hele tatt, mener Aasterud.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!