*Nettavisen* Sport.

Valgkomiteen går for Johannessen

ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen): Valgkomiteen i Norges Idrettsforbund har foreslått Karl Arne Johannessen som ny idrettspresident etter Kjell Kran.

02.04.04 14:01

Johannessen er i dag president i Norges Håndballforbund. Valgkomiteens leder Odd Flattum la i formiddag fram komiteens innstilling, som gikk ut på at Karl Arne Johannessen blir foreslått som Idrettspresident.

Dersom forslaget får bifall på det ekstraordinære idrettstinget i Sandefjord om to uker, betyr det samtidig av visepresident Arne Sverre Modahl rykker opp som president i Håndballforbundet.

Snudde
- Vi mener at han besitter de kvalitetene som vi føler at en president trenger, sier valgkomiteéns leder Odd Flattum.

Karl Arne Johannessen snudde underskudd til overskudd i Håndballforbundet. Hvilket utvilsomt teller i positiv retning i forhold til prosessen man må i gjennom i Idrettsforbundet, for å rette opp den skakkjørte økonomien. Han foreslås valgt for tre år.

Les også:Thorsen tar ikke opp kampen

Vil ha sluttdato
- Forhåpentlig blir ikke dette en ryddejobb som pågår i all framtid. Vi vil ha en sluttdato for ryddingen. Samtidig må vi se langsiktig. Selv om målet er økonomisk balanse i løpet av treårsperioden, må vi bevare begge disse to tankene samtidig, sier Karl Arne Johannessen.

- Men jeg tror NIF vil se ganske annerledes ut om noen år, legger han til.

Johannessen får trolig en lønn på 600-700.000 kroner i sin nye jobb.

- Men man tar ikke slike verv for å bli rik, sier Johannessen.

Han får med seg to representanter fra idrettskretsene som første- og andre visepresident. Kåre Strand, leder i Rogaland Idrettskrets, er foreslått som første visepresident, mens Eva Arnseth, leder i Hedmark Idrettskrets, foreslås som andre visepresident.

Det endelige valget foretas 16. og 17. april i Sandefjord.

Her er valgkomiteens forslag til nytt idrettsstyre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.