RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Valgte å satse på rutinen

Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix
Sist oppdatert:
Hoppledelsen valgte å satse på rutine og tidligere meritter da de to siste kortene i OL-kabalen ble lagt på plass.

Oslo (ANB): Det ble til slutt Tom Hilde og Anders Bardal som fikk de to siste plassene i troppen.

Tidligere har trioen Bjørn Einar Romøren, Anders Jacobsen og Johan Remen Evensen fått grønt lys. De har skilt seg klart ut blant nordmennene hittil i vinter.

Les også: Ljøkelsøy vraket til OL

At Hilde skulle bli fjerdemann, lå i kortene etter hans 4. plass i NM stor bakke i Granåsen i forrige uke. Men kampen om den femte og siste plassen var vidåpen helt til det siste.

Positiv utvikling
Den tilfalt Anders Bardal, til tross for at 27-åringen fra Steinkjer bare har en 19. plass som det beste i verdenscupen før i vinter.

- Vi valgte til slutt å satse på løpere som tidligere har vist at de er i stand til å prestere på høyt nivå, forklarer hoppsjef Clas Brede Bråthen overfor Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

- Riktignok har de hittil i vinter på langt nær fått ut potensialet vi vet bor i dem. Men vi føler at både Tom og Anders er inne i en positiv utvikling. Ved å gi dem denne tilliten, håper vi det gir dem det løftet som skal til i løpet av de to siste ukene fram mot lekene.

Jevn kamp
Bråthen legger ikke skjul på at det var en veldig jevn kamp om de to siste plassene. I tillegg til de to som til slutt fikk OL-billetter, var både Roar Ljøkelsøy, Andreas Stjernen, Kim Rene Elverum Sorsell og Anders Fannemel med i diskusjonen helt til det siste.

Der var derimot ikke Kenneth Gangnes med. Hoppukedeltakeren fra Toten hoppet seg ut av bildet med en svak NM-innsats i Granåsen.

Hoppsjefen innrømmer at han ikke ble klokere av det som skjedde i verdenscup- og COC-cuprennene sist helg. Begge steder var den norske innsatsen heller beskjeden.

- Dermed ble formutvikling, potensial og tidligere meritter utslagsgivende, sier Bråthen.

Fannemel i junior-VM
Han reiser onsdag til junior-VM i Hinterzarten for å se unggutten Anders Fannemel i aksjon der torsdag. Men noen OL-billett har han altså ikke med til den talentfulle vestlendingen.

- Anders har så avgjort vist spennende takter i vinter, men har vært litt for ustabil. Vi er enige om at det beste for ham er å utvikle seg på det nivået han er. Det er på den måten han kan skaffe seg mest mulig selvtillit. Vi lar ham nå ha full fokus på junior-VM og vil ikke at en eventuell OL-billett skal forstyrre det, understreker Clas Brede Bråthen. (ANB)

Les mer i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere