Gå til sidens hovedinnhold

Valgte å satse på rutinen

Hoppledelsen valgte å satse på rutine og tidligere meritter da de to siste kortene i OL-kabalen ble lagt på plass.

Oslo (ANB): Det ble til slutt Tom Hilde og Anders Bardal som fikk de to siste plassene i troppen.

Tidligere har trioen Bjørn Einar Romøren, Anders Jacobsen og Johan Remen Evensen fått grønt lys. De har skilt seg klart ut blant nordmennene hittil i vinter.

Les også: Ljøkelsøy vraket til OL

At Hilde skulle bli fjerdemann, lå i kortene etter hans 4. plass i NM stor bakke i Granåsen i forrige uke. Men kampen om den femte og siste plassen var vidåpen helt til det siste.

Positiv utvikling
Den tilfalt Anders Bardal, til tross for at 27-åringen fra Steinkjer bare har en 19. plass som det beste i verdenscupen før i vinter.

- Vi valgte til slutt å satse på løpere som tidligere har vist at de er i stand til å prestere på høyt nivå, forklarer hoppsjef Clas Brede Bråthen overfor Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

- Riktignok har de hittil i vinter på langt nær fått ut potensialet vi vet bor i dem. Men vi føler at både Tom og Anders er inne i en positiv utvikling. Ved å gi dem denne tilliten, håper vi det gir dem det løftet som skal til i løpet av de to siste ukene fram mot lekene.

Jevn kamp
Bråthen legger ikke skjul på at det var en veldig jevn kamp om de to siste plassene. I tillegg til de to som til slutt fikk OL-billetter, var både Roar Ljøkelsøy, Andreas Stjernen, Kim Rene Elverum Sorsell og Anders Fannemel med i diskusjonen helt til det siste.

Der var derimot ikke Kenneth Gangnes med. Hoppukedeltakeren fra Toten hoppet seg ut av bildet med en svak NM-innsats i Granåsen.

Hoppsjefen innrømmer at han ikke ble klokere av det som skjedde i verdenscup- og COC-cuprennene sist helg. Begge steder var den norske innsatsen heller beskjeden.

- Dermed ble formutvikling, potensial og tidligere meritter utslagsgivende, sier Bråthen.

Fannemel i junior-VM
Han reiser onsdag til junior-VM i Hinterzarten for å se unggutten Anders Fannemel i aksjon der torsdag. Men noen OL-billett har han altså ikke med til den talentfulle vestlendingen.

- Anders har så avgjort vist spennende takter i vinter, men har vært litt for ustabil. Vi er enige om at det beste for ham er å utvikle seg på det nivået han er. Det er på den måten han kan skaffe seg mest mulig selvtillit. Vi lar ham nå ha full fokus på junior-VM og vil ikke at en eventuell OL-billett skal forstyrre det, understreker Clas Brede Bråthen. (ANB)

Les mer i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Reklame

Kun i dag: 30 % på alle varer hos Christiania Glasmagasin