*Nettavisen* Sport.

Valgte Spurs fremfor United

Foto: (foto: scanpix)

Dimitar Berbatov sier at han valgte en overgang til Tottenham fremfor Manchester United etter å ha blitt overtalt av Martin Jol.

18.05.06 17:59

25-åringen ble onsdag enig med Spurs om en fireårsavtale. 25-åringen kommer til London-klubben for en overgangssum som kan strekke seg opptil 16 millioner euro.

Nå røper Berbatov at han avslo et tilbud fra Manchester United til fordel for Tottenham.

- Jeg kan si nå at jeg hadde et tilbud fra Manchester United, noe alle vet at jeg selvsagt vurderte. Men etter å ha snakket flere ganger med Martin Jol bestemte jeg meg for Tottenham, sier den tidligere Bayer Leverkusen-stjernen til Reuters.

- En strålende manager
- Sammen med min agent så vi Tottenhams kamp mot Manchester United forrige måned og etterpå møtte jeg Martin. Det var vårt første møte men jeg forstå med en gang han var en spesiell mann. Jeg er veldig glad for at jeg får sjansen til å jobbe sammen med ham. Mange har fortalt meg at han er en strålende manager, skryter bulgareren.

Dimitar Berbatov skal neste sesong spille med trøye nummer ni på White Hart Lane. Han forteller på en pressekonferanse at han lover å gjøre sitt ytterste for å hjelpe sin nye arbeidsgiver til suksess.

- Jeg ser virkelig frem til å oppnå suksess sammen med Tottenham. Det er en klubb alle snakker varmt om.

Berbatov, som forrige sesong endte på andreplass på toppscorerlisten i Bundesligaen, blir Bulgarias dyreste spiller gjennom tidene. Den forrige overgansrekorden for en bulgarsk spiller lyder på 13 millioner euro og tilhørte Valeri Bozhinov da han ble solgt fra Lecce til Fiorentina i fjor.

- Et skritt videre
Den nybakte Tottenham-spissen scoret 69 mål på 154 kamper i løpet av sine fem år i Bundesligaen. Han har også scoret 31 mål på 50 landskamper for Bulgaria.

- Jeg hadde noen utrolige år i Leverkusen, men jeg tvilte aldri på å melde overgang til Tottenham. Det er et skritt videre i min karriere, sier Berbatov, som slutter seg til resten av Spurs-troppen 1. juli.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.