Gå til sidens hovedinnhold

Valjavec fikk to års utestengelse

- Doktoren har ikke gjort jobben sin, sier den slovenske syklisten.

Tadej Valjavec bekrefter overfor bickel.com at han er kjent skyldig av CAS, voldgiftsretten for idrett. Den slovenske klatreeksperten blir utestengt i to år, utestengelsen starter 20. januar 2011.

- Vi tapte¿ Jeg vet ikke hvorfor, er Valjavec’ kommentar til bickel.com ifølge velonation.

34-åringen hadde irregulære blodverdier som ble avslørt av UCIs biologiske pass. Systemet ser ut til å fungere.

Tar opp kampen mot doperne
Francesco De Bonis var den første som ble utestengt etter uregelmessigheter i det biologiske passet. Etter dette har blant annet Franco Pellizotti også blitt utestengt.

- CAS har funnet at antidoping-tester utført i april og august 2009 avdekker abnormaliteter i utøverens biologiske pass som er i tråd med blodmanipulasjon. CAS har derfor bekreftet påliteligheten til den indirekte metoden for påvisning basert på blodprofilen til utøvere, melder CAS.

Siden systemet ser ut til å fungere godt kan det være at andre idretter vil ta i bruk systemet som er utviklet av UCI i samarbeid med WADA.

Dårlig doktor
Valjavec skylde på sin lege etter at CAS’ dom ble kjent.

- Doktoren har ikke gjort jobben sin. UCI ble ikke informert om mine helseproblemer, så de startet en prosess mot meg, sier sloveneren på sin hjemmeside.

Utøveren hevder han var syk i store deler av 2009-sesongen, men at det medisinske apparatet i AG2R ikke rapporterte om tilstanden til UCI. Valjavec mener dette er grunnen til de irregulære blodverdiene.

Det slovenske forbundet kjøpte denne forklaringen, det gjorde ikke UCI og CAS.

Tyrkisk lag
Klatreren har kjørt for Manisaspor Cycling Team siden 11. mars i år. Han kjørte for laget i Cinturon Ciclista a Mallorca og ble nummer 2 sammenlagt. Frederik Wilmann fra Joker Merida ble 7 i rittet.

Tidligere har han kjørt for lag som AG2R, Lampre, Phonak og Fassa Bortolo.

Hans beste resultater er tiendeplassen sammenlagt i Tour de France 2008 og niendeplassen sammenlagt i Giro d’Italia 2004 og 2009.

Kommentarer til denne saken