BEITOSTØLEN / OSLO (Nettavisen): Klæbo fikk problemer i fredagens sprintfinale og gikk dermed på et uvanlig tap i klassisk sprint.

Erik Valnes vant rennet etter å ha imponert gjennom hele dagen.

Klæbo ble bare nummer fem i finalen. Pål Trøan Aune ble nummer to, Luca Chanavat fra Frankrike nummer tre.

LES OGSÅ: Iversen fnyser av Klæbo-utspill

- Jeg følte meg ikke veldig pigg i dag. Jeg hadde ikke helt dagen. Jeg kjente det tidlig. Jeg har vært litt tung fra da jeg stod opp og har kjent dette de siste ukene, sier Klæbo til Nettavisen etter løpet.

- Anonym og spak

Selv om det kun ble en femteplass på landslagsløperen er han glad han fikk en god gjennomkjøring.

Klæbo tok seg også tid til å rose vinneren Erik Valnes.

- Det er imponerende det han gjør. Jeg har visst det lenge. Han har gått fryktelig fort i sommer og i høst. Han har vist at han er sterk. Jeg er ikke overrasket over at han vinner i dag, forteller Klæbo.

- Det er bare å ta av seg hatten og gratulere, sier landslagsstjernen.

Klæbo virket ikke i sin beste form gjennom dagen, selv om han tok seg greit videre fra både kvartfinalen og semifinalen.

Det fikk NRKs ekspertkommentator til å reagere.

- Det er sjelden vi har sett Klæbo så anonym og spak som i dag, sa NRK-profil Torgeir Bjørn etter finalen.

LES OGSÅ: Slik endte Flugstad Østberg opp med startnekt

Lykkelig Valnes håper på Ruka

Fredrik Riseth, Håvard Solås Taugbøl, Johannes Høsflot Klæbo, Erik Valnes, Lucas Chanavat og Pål Trøan Aune var de seks som gikk finalen.

Sterkest var altså Valnes som nå håper å bli tatt ut til verdenscupåpningen i Ruka neste helg.

- Finale var målet og blir det finale da skal man gi gass. Jeg kunne ikke lagt inn en bedre søknad til verdenscupåpningen enn i dag, sier Valnes.

Landslagsledelsen har allerede tatt ut store deler av troppen som skal til Ruka, men det gjenstår to ledige plasser. Valnes forteller til Nettavisen at han blir skuffet om han ikke er én av de to som får dra.

- Jeg skjønner at det er mange gode nordmenn så vi må se an morgendagen og søndagen, fordi der er det to karer som heter Krüger og Holund som skal gå. Jeg regner ikke med at noe blir klart før søndag uansett, forklarer Valnes til Nettavisen.

Flere skuffet

Emil Iversen, Pål Golberg, og Sindre Bjørnestad Skar er alle forhåndsuttatt til verdenscupåpningen i Ruka, men ingen av de nevnte landslagsløperne maktet å ta seg til finalen.

Det erkjenner landslagstrener Arild Monsen er noe skuffende.

- En del av landslagsløperne har skuffet litt, sa sprinttrener Monsen til NRK.

Iversen og Skar røk ut allerede i kvartfinaleheatet.

Smilet var likevel på plass hos både løperne og trenerne etter rennet, og inntrykket er at ingen er stresset med tanke på det som skal skje om en uke.

Sesongåpningen på Beitostølen fortsetter lørdag med 10 og 15-kilometer klassisk.