Gå til sidens hovedinnhold

Valnes vant Toppidrettsveka sammenlagt – kanonløpet til Krüger holdt ikke

Simen Hegstad Krüger var raskest på den avsluttende 15 kilometeren i Toppidrettsveka, men favoritten Erik Valnes slet seg inn til seieren til slutt.

Valnes ble utnevnt til klar favoritt før løpet av både Johannes Høsflot Klæbo og Emil Iversen, som lå på henholdsvis 2.- og 3.-plass før intervallstarten lørdag.

Det var ingen som hadde tippet Valnes før Toppidrettsveka startet. Heller ikke ham selv.

– Det var artig dette. Men det er rulleski, og det er ingen hemmelighet at jeg får litt ekstra igjen som på Hitra. Jeg har bra styrke i kroppen, og rulleski passer meg godt. Det ligger nok noe der, sa Vales til NTB.

Men det var Simen Hegstad Krüger som skulle gi Valnes tøffest kamp, for Oslo-gutten var langt sterkere enn de andre i teten på Toppidrettsvekas avslutningsetappe og endte på 2.-plass bak Valnes.

I utgangspunktet betyr ikke en sammenlagtseier så altfor mye, ifølge Valnes.

– Dette betyr ikke mye, men det er artig å kjenne at kroppen fingerer såpass bra på et slikt nivå.

Sterk

Krüger lå hele 1.42 bak Valnes fra start, men med snaut fem kilometer igjen var han bare 41 sekunder bak og var også i ferd med å ta igjen Klæbo på 2.-plass.

Valnes var veldig sliten mot slutten, men tidsforskjellen ned til Krüger var nok til at 24-åringen fra Sørreisa vant forholdsvis komfortabelt til slutt, drøyt 18 sekunder foran Krüger.

Krüger fullførte sin første Toppidrettsveka.

– Det er denne dagen jeg setter høyest. Det er dette som er mest likt det jeg kan gjøre det bra på til vinteren. Det var en småtøff løype i skøyting. Det er en 15 kilometer fri teknikk i VM i Oberstdorf som lokker. Da er dette en viktig test selv om vi snakker om asfalt og rulleski, sa Krüger til NTB.

Artig

Krüger gjorde det også skarpt under Blinkfestivalen. Lyn-løperen har hatt en god sommer.

– Jeg synes det. Det er bra nok nå, men det handler fortsatt om å få lagt ned tilstrekkelig med trening fram mot vinteren. Det gjelder å ikke ta ut altfor mye i de månedene som kommer, sa Krüger.

Harald Østberg Amundsen var nest raskest på etappen og var veldig nær ved å ta en pallplass foran Klæbo. 21-åringen fra Asker endte et knapt halvsekund bak Klæbo i sammendraget.

(©NTB)

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto