Gå til sidens hovedinnhold

Valsvik tok revansj etter RBK-exiten: - Det var selvfølgelig spesielt

Gustav Valsvik innrømmer at han måtte kjøre en profesjonell bløff for å dysse ned forventningene før gjensynet med Rosenborg.

STRØMSGODSET - ROSENBORG 2-1:

MARIENLYST (Nettavisen): Valsvik, som i mars uttalte at han følte seg fryst ut av Rosenborg, fikk en marerittstart på oppgjøret mot trønderne, men 28-åringen kunne likevel glise bredest til slutt etter å ha fått sin revansj i den andre omgangen da Godset snudde kampen mot Rosenborg.

Midtstopperens opphold på Lerkendal utviklet seg til å bli trist sorti, og i mars uttalte han blant annet til Adressa at han følte seg utfryst og usynliggjort i Trondheim.

Søndag var han tilbake på samme bane som RBK, denne gang som Godset-kaptein etter å ha terminert kontrakten med trønderne.

Gjensynet ble naturligvis tema i intervjuet før kamp med rettighetshaver Eurosport, hvorpå Valsvik diplomatisk svarte.

- Det blir artig. Det eneste spesielle er at jeg nettopp har vært der og har mange gode kompiser og lagkamerater. Ellers er dette en helt vanlig kamp mot et topplag, sa han.

Nettavisen konfronterte veteranen med uttalelsen etter at hans lag hadde tatt sesongens andre trepoenger, og Valsvik innrømmer at han valgte sine ord med omhu i intervjuet før kampstart for å dysse ned forventningene.

- Jeg sa til media at jeg tenker på det som en vanlig kamp, men det er selvfølgelig ikke en vanlig kamp. Det er noe spesielt med gamle lagkamerater og jeg hadde ingen god tid mot slutten, sier han til Nettavisen.

- Var det rett og slett en taktisk og profesjonell bløff?

- Ja, det er sånn det er. Man må være taktisk smart og ikke lage for store forventninger. Jeg er kaptein og må holde roen, og ikke la det vises på meg at jeg er nervøs. Det var selvfølgelig spesielt, men sånn er fotballen.

Stenevik ble helten

Strømsgodset spilte en meget god kamp på eget kunstgress, snudde kampen og sikret seg tre poeng etter scoringer fra Herman Stengel og Halldor Stenevik etter hvilen.

Sistnevnte ble den store helten da han satte inn vinnermålet i sluttminuttene, og sørget for ellevill jubel i Drammen.

- Jeg har sagt til gutta at Marienlyst er vår hjemmebane, og vi har hatt utrolig mange gode kamper her. I tillegg å ha tilbake Godsetunioen er magisk, sier Valsvik, som skryter av hjemmesupporterne som fikk slippe inn portene.

- Det står på hele tiden, og man merker at man er på hjemmebane.

Oppgjøret på Marienlyst fikk imidlertid en verst tenkelig start for både Stenevik og spesielt Valsvik.

Et alt for svakt tilbakespill fra midtstopperen etter to minutter ble plukket opp av Rosenborgs kantspiller Rasmus Wiedesheim-Paul, som svarte med å sende trønderne i ledelsen på Marienlyst.

- Jeg føler at Niklas (Gunnarsson) er rett bak meg, men så var det ikke sånn. Jeg tar den på meg, det er dårlig, sa Valsvik til Eurosport på vei inn til pause.

Før det hadde imidlertid Godset-kapteinen sett sitt lag skape sjanser på løpende bånd mot Rosenborg.

Fred Friday var et konstant uromoment på topp, og spissen var svært nære å utligne etter ni minutter da hans avslutning gikk i stolpen.

Nigerianeren banket ballen i nettmaskene på volley etter 24 minutter før han ble avvinket for offside, mens Even Hovland sto i veien på streken da han forsøkte seg etter en drøy halvtimes spill.

Vertene slet imidlertid med å få ballen innenfor ramma før pause, og også Jonathan Parr fikk en gigantmulighet før lagene gikk til pause.

Åge Hareide var alt annet enn fornøyd med det han fikk se av eget lag etter åpningsmålet, og svarte med å sette inn den svenske backen Jonathan Augustinsson på venstrekant for å demme opp for Lars Vilsvik.

RBK-sjefen fikk se brennhete Kristoffer Zachariassen svi en gedigen mulighet like etter pause, og like etter var Eliteseriens toppscorer involvert igjen - denne gang i eget felt.

Den ferske landslagsspilleren var for tøff i duellen med Valsvik på et hjørnespark, og Godset fikk tildelt straffespark.

Valsvik gjorde på mange måter opp for seg etter baklengsmålet, og fikk se Herman Stengel brenne ballen via hanskene til André Hansen og i mål.

Utligningen gjorde at kampen virkelig åpnet seg opp, og vertene fra Drammen kjørte over trønderne etter scoringen.

RBKs danske kantspiller Carlo Holse fikk imidlertid en kjempesjanse til å sende gjestene i føringen igjen, men avslutningen smalt i tverrliggeren.

Like etter var det Fridays tur til å brenne en ny kjempemulighet, mens Zachariassen igjen var på rett plass til rett tid noen minutter senere.

Midtbanespilleren fikk ballen inne i feltet, men smalt den i tverrliggeren.

Strømsgodset kjørte kampen i sluttminuttene og jaktet et vinnermål som ville sendt dem langt oppover tabellen, og fire minutter før full tid kom uttellingen.

Etter en kanonade av avslutninger på Hansen, endte ballen til slutt i føttene til Stenevik, som bredsidet inn 2-1 til ellevill jubel blant de Godset-supporterne som hadde fått lov til å slippe inn på Marienlyst.

Preget Hareide før kampen

Kampen ble spilt et snaut døgn etter at hele fotballverdenen sto stille lørdag da Christian Eriksen plutselig segnet om på gresset i oppgjøret mellom Danmark og Finland i EM.

Etter at grufulle bilder rullet over TV-skjermen hvor den danske stjernen mottok hjerte- og lungeredning på stedet, kom det senere beskjed fra sykehuset i København om at Eriksen er våken og har det OK.

Les også: Reagerer kraftig på det UEFA utsatte spillerne for: –⁠ Det er helt feil

Søndag opplyser det danske fotballforbundet at prøvene Eriksen har vært gjennom er «fine», og at spilleren trolig ble reddet etter bruk av hjertestarter.

Åge Hareide har fulgt det siste døgnets hendelser fra Norge. Trenerveteranen trente det danske landslaget inntil i fjor, og kjenner Eriksen svært godt.

Hareide ledet søndag Rosenborg borte mot Strømsgodset, og fikk spørsmål om det siste døgnet i intervju med Eurosport før søndagens Eliteserie-kamp på Marienlyst.

- Det har vært vanskelig. Lite søvn også, men det er bra med gutten, så det er det viktigste, sier 67-åringen.

- Hvordan var det i går kveld?

- Det var ikke så bra. Vi visste jo ingenting, så uvissheten var det verste. Så fikk vi se bilder av situasjonen, og det var tøft, sier han.

RBK-sjefen forteller imidlertid at han fikk oppløftende nyheter utover kvelden, da han fikk tilsendt et bilde av sin tidligere landslagsspiller via det danske støtteapparatet.

- Jeg snakket med noen fra staben og fikk tilsendt et bilde av Christian. Han er ved godt mot, og det var egentlig godt å se. Han hadde sendt et bilde til landslagsleiren, og det ble sendt videre til meg.

- Hva viste bildet?

- Ikke noe annet enn «thumbs up». Jeg tror det går fint med ham, og det er det viktigste.