BARCELONA - REAL MADRID 2-3 e.e.o:

Real Madrid vant prestisjeoppgjøret mot Barcelona onsdag kveld. Federico Valverde ble matchvinner i ekstraomgangene av av Supercopa de Espana-semifinalen.

Dermed er det Carlo Ancelottis menn som skal kjempe om trofeet søndag.

Vinicius Junior sendte Real Madrid foran, før Luuk De Jong utlignet. Karim Benzema scoret så for Madrid-laget, før Ansu Fati sikret ekstraomganger.

Der var det altså Valverde som ble den store helten.

Det er kun fire lag som deltar i Supercopa de Espana. I tillegg til Real Madrid og Barcelona, spiller Atletico Madrid og Athletic Bilbao i den andre semifinalen.

Turneringen er lagt til Saudi-Arabia og spilles på King Fahd Iternational Stadium.

Den andre semifinalen spilles torsdag, mens finalen spilles søndag.

Real Madrid tok ledelsen

25 minutter var spilt da Real Madrid tok ledelsen etter at Sergio Busquets hadde mistet ballen på midtbanen. Karim Benzema spilte fram til Vinicius Junior og den brasilianske angrepsspilleren gjorde en utmerket jobb med å komme seg i avslutningsposisjon og løfte ballen opp bak Barcelona-keeper Marc Andre ter Stegen.

Utskjelte Luuk De Jong fikk et par gode muligheter til å utligne kort tid etter scoringen. Først sto han helt fri på rundt fem meter etter et innlegg fra Ousmane Dembele, men headingen var svak og Thibaut Courtois reddet greit.

Like etter kom han seg fri ved bakre stolpe etter et innlegg fra venstre. Igjen ble imidlertid avslutningen for svak og Real Madrids keeper kunne avverge.

Fem minutter før pause skulle det lykkes for den nederlandske spissen. På noe heldig vis. Dembele slo igjen inn foran mål og gjestene så ut til å ha kontroll da Eder Militao skulle klarere. Han satte ballen rett i De Jong og den gikk via stolpen og i mål.

Dermed var lagene like langt etter de første 45 minuttene.

Etter pause åpnet Barcelona med gode sjanser til både Pedri og De Jong, men presisjonen manglet og Real Madrid slapp med skrekken.

Fati sikret forlengning

Katalanerne var friske de første minuttene etter hvilen og i det 54. minutt plukket Dembele opp en klarering og sendte et skudd mot mål fra ti meter. Like utenfor.

Utover i omgangen våknet imidlertid Karim Benzema og Real Madrid. Etter 69 minutter satte franskmannen ballen i stolpen fra litt spiss vinkel.

Like etter var det ikke noe som sto i veien for veteranen. Først sendte han ter Stegen ut i strekk med et god skudd. Returen ble plukket opp av Dani Carvajal, som slo inn igjen. Ter Stegen var på ballen med returen havnet hos Benzema, som ordnet scoring.

Barcelona skulle slå tilbake. I det 83. minutt dukket Ansu Fati opp på et innlegg fra Jordi Alba og stortalentet styrte inn utligningen med hodet. Scoringen sørget for at det ble 2-2 etter ordinær spilletid og dermed gikk kampen til ekstraomganger.