Alejandro Valverde så ut som en definitiv pallkandidat i årets Tour de France før han på den 13. etappen ble offer for sidevindskjøring og tapte alle muligheter.

Les også: Cavendish vant høydramatisk finale

Lørdag starter den spanske kapteinen nok et treukersritt. På hjemmebane i Spania rundt har han bare ett mål for øyet.

- Jeg har restituert bra etter touren og føler meg i god form. Jeg elsker dette rittet og målet mitt er å stå på toppen av podiet i Madrid som sammenlagtvinner, forklarer Movistar-rytteren på en pressekonferanse i Pontevedra ifølge cyclingnews.com.

- Den siste uka blir det tøffeste
Selv om rittet har en brutal start med lagtempo og fjelletappe på de to første dagene, er ikke Valverde i tvil om at rittet avgjøres den siste uka. På den 20. etappen venter Alto de L’Angliru.

Les også: Spektakulær klatrefest i vueltaen

- Den siste uka er svært krevende og blir det tøffeste øyeblikket i rittet. Det er en fordel for ryttere som Sergio Henao (Sky Procycling) og Vincenzo Nibali (Astana) som ikke syklet touren, forklarer spanjolen.

Frykter flere konkurrenter
En annen hjemmefavoritt som også syklet Tour de France er Joaquim Rodríguez.

- Hvem frykter du mest av Nibali og Rodriguez? spurte en journalist.

- Begge, var Valverdes kontante svar.

Andre sammenlagtryttere som lørdag starter vueltaen er Carlos Betancur (femteplass i årets giro), Rigoberto Urán (andreplass i årets giro), Roman Kreuziger, Rafal Majka (begge Saxo-Tinkoff Bank), og Samuel Sánchez (Euskaltel).

- Jeg vil kjempe i toppen
Fjorårets Spania rundt var også en klatrerik affære med bare én kupert tempoetappe, som attpåtil var svært kupert.

Årets utgave ligner i så måte fjorårets ritt.

- Nesten alle motbakke- og fjellavslutningene er kompliserte, og tempoetappen passer meg ikke like bra som fjorårets kamp mot klokka, forklarer 33-åringen.

I tillegg til fjorårets andreplass sammenlagt har Valverde tre pallplasseringer i vueltaen, deriblant sammenlagtseier i 2009.

- Spania rundt er veldig viktig for meg og laget. Jeg vil kjempe i toppen i år også, advarer spanjolen.

PS! Edvald Boasson Hagen (Sky Procycling) er eneste nordmann som sykler årets Vuelta a España.