RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Valverde klinte til

Foto: Reuters/Scanpix
Sikret sesongens første etappeseier.

Spanske Alejandro Valverde var sterkest på den siste stigningen opp mot skistedet San Isidro på den tredje etappen av sykkelrittet Castilla y Leon, og sikret dermed sin første etappeseier for sesongen.

Caisse D'Epargne-rytteren dro ifra på de siste 200 meterne av den I alt 156,6 kilometer lange etappen. Ruben Plaza fra Liberty sikret andreplassen, mens Javier Moreno fra Andalucía ble nummer tre.

- Jeg hadde planlagt å prøve meg på tredje etappe, fordi den passet meg perfekt. Jeg visste at med litt flaks, så hadde jeg en god sjanse til å vinne, sier Valverde ifølge cyclingnews.com.

- Etappen var veldig rask og vi måtte jobbe hardt for å hente igjen en utbrytergruppe. Astana-laget kjørte først beinhardt, og senere holdt laget mitt en veldig fin takt i klatringene. Jeg er storfornøyd med å vinne her, fordi nivået er meget høyt, og også fordi jeg ikke har konkurrert så mye i år, forteller spanieren.

Amerikanske Levi Leipheimer leder fortsatt rittet sammenlagt, foran lagkameraten Alberto Contador. Sistnevnte ble nummer 11 på onsdagens etappe, mens Leipheimer syklet inn til en 18.-plass. Garmin-Slipstreams-rytteren David Zabriskie er nummer tre.

Castilla y Leon avsluttes i Valladolid fredag.

Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere