Gå til sidens hovedinnhold

Valverdes tour-frykt

Alejandro Valverde kjører sitt første treukersritt siden 2009, og er spent på hvordan han står distansen.

Forrige gang Alejandro Valverde kjørte et treukersritt var i 2009. Da vant han Vuelta a España, men så ble han dopingutestengt.

Nå er spanjolen tilbake i Tour de France, for første gang siden 2008. Årets sesong har vært ålreit for Movistar-rytteren, noe som gjør han til en outsider før årets tour.

procycling.no tipper Valverde på femteplass. Selv håper han på å kunne ta steget opp på podiet, for første gang i sin tour-karriere.

Frykten
- Vi vet at det har vært tre tour-utgaver uten at jeg har kjørt, men jeg vet at jeg er ok og det eneste jeg er usikker på er hvordan jeg vil reagere på et tre uker langt ritt, og da spesielt den siste uken, sa Valverde på Movistars pressekonferanse før tour-starten lørdag.

- Det er to favoritter, Wiggins og Evans, som er litt større enn resten, men etter det er det en liten gruppe på et likt nivå. Personlig starter jeg touren med mye vilje og begeistring for å gjøre det bra. Vi er sterke, og jeg er sikker på at vi vil kjøre en god tour.

Les også:Slik ser du touren

Det er liten tvil om at årets Movistar-lag er knallsterkt. Sveits rundt-vinner Rui Costa er med for å hjelpe lagkamerat Valverde. Det samme er fjorårets vuelta-vinner Juan Jose Cobo, som dog har skuffet enormt hittil i år. Likevel er spanjolen positiv foran touren.

- Jeg tror formen min er relativt god. Med tanke på hvor få dager jeg har kjørt og hvordan jeg har kjørt der, kan det kanskje se ut som om jeg ikke er ok, men laget har holdt meg rolig, og jeg ønsker å takke dem for tilliten, sa Cobo.

Får hjelp av vuelta-vinneren
- Jeg tror kroppen vil være 100 prosent etter hvert i touren, og mitt største mål og største ansvar er å være nær Alejandro så mye som mulig. Jeg ønsker å hjelpe ham å komme på podiet, fordi han har vist at han er kapabel til det. Jeg bryr meg ikke om å være nummer seks, åtte eller ti, jeg skal bare hjelpe ham når det trengs.

I bakkene har Valverde et rykk svært få i verden kan svare på, når formen er på topp. I tillegg er 32-åringen særdeles god nedover. Hans akilleshæl blir fort de mange tempokilometerne i årets tour.

- Det er klart at ruten, med 100 kilometer tempo, ikke er perfekt for meg, men touren er ikke bare de to dagene. Vi vil prøve å forsvare oss bra der, og så ta tid andre steder. Det er mange etapper der alt kan skje, sa Valverde.

Les også:«Med Edvald trenger man ikke øve»

Hittil i år har Valverde blitt nummer to i Tour Down Under, nummer tre i Paris-Nice og nummer ni i Sveits rundt samt vunnet Vuelta a Andalucia.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar