RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Van Ankeren på vei til Tollnes

ODD STADION (TV 2 Nettavisen): Nok en gang var Edwin van Ankeren Odds bestemann etter å ha scoret to av målene, men hovedpersonen selv sier han snart er klar for 2. divisjonsklubben Tollnes.

ODD – TROMSØ 5-0: - Det virker som det bare er Arne Sandstø som vil at jeg skal bli her og at alle de andre er i mot meg, sier van Ankeren.

- Personlige årsaker

Bakgrunnen er at den 35-årige nederlenderen sin kontrakt går ut etter sesongen, men klubben har lenge nølt på om de skal tilby ham ny kontrakt.

- Det hadde egentlig vært bedre om de bare sa nei, fortsetter han. - Jeg tror det ligger personlige årsaker bak. Folk liker meg ikke fordi jeg prater for mye og sier rett ut hva jeg mener. Jeg er bitter og irritert på Odd og føler meg undervurdert. Jeg vet jeg fortsatt er god nok for Tippeligaen.

Hvorfor Tollnes?

Det er liten tvil om det for etter to mål mot Tromsø er van Ankeren oppe i ni mål totalt denne sesongen, og det er ikke langt unna toppscorertittelen i Tippeligaen. Hvorfor er han da på vei til en 2. divisjonsklubb?

- Jeg har hørt fra andre tippeligaklubber, men jeg vil bli i Skien. I Tollnes er jeg i hvert fall velkommen.

Skienslaget Tollnes opplevde et lite eventyr da de var oppe i 1. divisjon forrige sesong, men i år ligger de midt på tabellen i 2. divisjon, like foran Odd 2.

- Jeg har et tilbud som innebærer at jeg kan være involvert også med andre ting enn bare som spiller. Jeg får tilbudet skriftlig neste uke og da har jeg to uker på å svare. Det kan godt hende at jeg slår til allerede neste uke, avslutter den sympatiske vingen.

Fire mål på fire sjanser

Van Ankeren viste hva han kunne i hjemmekampen mot kriserammede Tromsø. Etter 8 minutter begynte festen på Odd Stadion da van Ankeren stusset videre en corner fra Flindt Bjerg som til slutt havnet hos Fevang som kunne putte ballen i mål fra fem meter.

Kun to minutter senere fyrte Hoff av gårde et dårlig skudd som Wiig fikk nikka videre i riktig retning og inn i mål.

Etter to minutter til var det van Ankeren sin tur da han fra kanten av 16-meteren helt uforstyrret kunne klinke ballen i mål til 3-0.

Og så, ikke overraskende, gikk det kun to minutter før Odds Espen Hoff ble dratt ned i straffefeltet. Van Ankeren kunne enkelt sette balllen i mål fra straffemerket til 4-0.

- Vi skulle vise hvem som bestemte og vi traff jo på alle sjansene vi hadde i begynnelsen. Vi burde nesten bare avsluttet kampen da og gitt tilskuerne halvparten av pengene tilbake, fortalte Odd-trener Arne Sandstø etter kampen.

Tromsø burde scoret

For resten av kampen ble en noe kjedelig affære hvor Tromsø lenge var nærmere en redusering enn Odd var sitt 5. mål. Kovacs og Årst hadde hver sin kjempesjanse halvveis i 1. omgang, og etter 66 minutter klarte Gamst Pedersen utrolig nok å sette returen fra et stangskudd over mål.

- Vi faller litt etter 4-0 målet, men det er vanskelig å styre det mentale og holde konsentrasjonen oppe etter en sånn start, forklarer Sandstø.

Etter 79 minutter la van Ankeren et nydelig innlegg inn til innbytter Tarjei Dale som headet ballen i mål til 5-0. Fra der av ut hadde Odd full kontroll.

Kontroll er noe Tromsø ikke kan si at de har ettersom de sliter på nedrykksplass i Tippeligaen. 5-0 tapet mot Odd kan umulig ha gjort ting enklere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere